Λάρισα: Καταδίκες για μαρτυρία σε διαμάχη εταιρίας – εργαζομένου Reviewed by Momizat on . Σε ένα χρόνο φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για το ίδιο διάστημα, καταδικάστηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ο π Σε ένα χρόνο φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για το ίδιο διάστημα, καταδικάστηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ο π Rating: 0

Λάρισα: Καταδίκες για μαρτυρία σε διαμάχη εταιρίας – εργαζομένου

Λάρισα: Καταδίκες για μαρτυρία σε διαμάχη εταιρίας – εργαζομένου

Σε ένα χρόνο φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για το ίδιο διάστημα, καταδικάστηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας και ένας εργαζόμενος επιχείρησης.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρώην εργοδότης του εργαζόμενου και αφορούσε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος του εργοδότη και ψευδορκία.

Ο εργαζόμενος είχε κάνει αγωγή στην επιχείρηση διεκδικώντας δεδουλευμένα και αποζημίωση και στη δίκη αυτή, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού είχε καταθέσει ως μάρτυρας.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του εργαζόμενου και στη συνέχεια η επιχείρηση κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και σε βάρος του μάρτυρα συνδικαλιστή.

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη και η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (τρία χρόνια).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «αυτή η καταδικαστική απόφαση, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, ανοίγει επικίνδυνο δρόμο, αφού εργοδότες που καταπατούν τα εργατικά δικαιώματα, θα μπορούν να μηνύουν συνδικαλιστές και εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, με το επιχείρημα της συκοφαντίας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν πίσω από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, να μην φοβούνται, να καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο, κάθε αντεργατικό μέτρο της εργοδοσίας, κάθε καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Να γίνουν μέλη των σωματείων τους και από κοινού με τους συναδέλφους τους να αντιπαλέψουν συνολικά τις αντεργατικές πολιτικές και την επιθετικότητα των εργοδοτών».
Σύμφωνα με τον “Ριζοσπάστη”, “η απόφαση του δικαστηρίου (δεν έχει καθαρογραφεί για να γίνει γνωστό το σκεπτικό της) εκδόθηκε την Πέμπτη και η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (τρία χρόνια). Στην πραγματικότητα, δημιουργεί δεδικασμένο και κλίμα τρομοκράτησης σε βάρος όποιου εργαζόμενου και συνδικαλιστή αγωνίζεται ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, είτε αναγκαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια, είτε όχι”.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι “η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που στη Λάρισα πυκνώνουν οι μηνύσεις εργοδοτών εναντίον συνδικαλιστών, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά του κινήματος. Μπαράζ δικαστικών διώξεων εξελίσσεται σε βάρος συνδικαλιστών και για τις κινητοποιήσεις στα διόδια. Ανάμεσα σ’ αυτούς που διώκονται, είναι ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, όλα τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΛ, καθώς και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης”.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή