"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Λάρισα: Κρατούμενος των φυλακών Λάρισας και σπουδαστής του Ε.Α.Π. ζητά εκπαιδευτική άδεια – Του έχουν απορρίψει ήδη τρία αιτήματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον σπουδαστή και κρατουμένο του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Αθανάσιο Κυριαζή , είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να προβάλει τους ισχυρισμούς του και να διεκδικήσει τα όσα ορίζει ο νόμος, δηλαδή την χρήση εκπαιδευτικής άδειας, ώστε να του παρέχεται η απρόσκοπτη επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα της σχολής του και τους καθηγητές του, όπως άλλωστε ισχύει στα υπόλοιπα καταστήματα κράτησης.

Οι προσπάθειες που καταβάλει εντός των φυλακών έχουν ως στόχο να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια συναντά όντας κρατούμενος, ενώ πιστεύει πως το υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα απαιτεί περισσότερο χρόνο ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες στην εφαρμογή εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως κάνει λόγο το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο οποίο συμμετέχει, διεξάγει Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στην Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα, με πεδίο εφαρμογής τις γραπτές εργασίες, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για την κατοχύρωση των εξετάσεων. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ε.Α.Π. αναφέρει ότι οι γραπτές εργασίες αποτελούν μέρος της εξεταστικής διαδικασίας. Επίσης εξηγεί ότι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προβλέπει την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών ή άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο βραχιολάκι, για την συμμετοχή του σπουδαστή σε ζητήματα που άπτονται εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ήδη μέχρι σήμερα μας εξηγεί ότι το Συμβούλιο της Φυλακής του έχει απορρίψει τρία αιτήματα για εκπαιδευτική άδεια, ενώ είναι διατεθειμένος με τον συνήγορό του Αλέξιο Χ. Κούγια (Δικηγόρο Αθηνών) να διεκδικήσει τα αυτονόητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Σε αντίστοιχη περίπτωση κρατούμενος του Κορυδαλλού προχώρησε σε απεργία πείνας, ενώ το θέμα του συζητήθηκε μέχρι και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου δικαιώθηκε και έλαβε την πολυπόθητη εκπαιδευτική άδεια. Από την πλευρά του σκοπεύει να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να αξιοποιήσει όλα τα προνόμια που του έδωσε η πολιτεία, με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, για την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών υποχρεώσεών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης