"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Λάρισα – Οικογενειακό δράμα , σε «τρώγλη» ζούσε 6χρονο κορίτσι

lafarm

Σχετικά άρθρα

polikatoikia

Στη Λάρισα σε μια «τρώγλη», σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, ζούσε ένα 6χρονο κοριτσάκι που με παρέμβαση πλέον των εισαγγελικών αρχών, αναζητείται ίδρυμα για τη φιλοξενία του, αφού τόσο το «σπίτι» που έμενε όσο και το «οικογενειακό περιβάλλον» κρίθηκαν ακατάλληλα για την ανατροφή του.Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, γείτονες κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις παιδικές φωνές και τα κλάματα που άκουγαν σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου πολυκατοικίας στη συνοικία του Αγ. Νικολάου στη Λάρισα. Με τους αστυνομικούς να μένουν έκπληκτοι, αντικρίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού σε ένα διαμέρισμα ακατάστατο, με ακαθαρσίες, τα αποφάγια ημερών και τα καμένα λίπη στην κουζίνα να προκαλούν έντονη δυσοσμία, με… κατσαρίδες στα πιάτα με το «φαγητό».

Το 6χρονο κοριτσάκι, που δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και δεν περιέγραψε κάποιον ως πατέρα του στις ερωτήσεις των αστυνομικών, μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου προληπτικά να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και να σιτισθεί κανονικά, ενώ με απόφαση των εισαγγελικών αρχών η 32χρονη μητέρα του έχασε πλέον την επιμέλεια του παιδιού. Ετσι το 6χρονο θα παραμείνει στο ΓΝΛ για όσες ημέρες απαιτηθεί έως ότου βρεθεί ίδρυμα να το φιλοξενήσει.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη οικογενειακό δράμα αφού η 32χρονη γυναίκα, ζούσε στην ανέχεια. Αφού δεν της έφτανε το προνοιακό επίδομα για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της και μη έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι.ΚΛΑΜΑΤΑΕυαισθητοποιημένοι γείτονες κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα κλάματα παιδιού από διαμέρισμα του 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Ηπείρου. Αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Λάρισας με εισαγγελική εντολή άνοιξαν το διαμέρισμα για να μείνουν έκπληκτοι από την εικόνα που αντίκρισαν.

Αναρίθμητα πράγματα ατάκτως ερριμμένα, είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο ενώ έντονη ήταν η δυσοσμία που προερχόταν τόσο από την κουζίνα όσο και από τις ακαθαρσίες στο μπάνιο. Πεταμένα ρούχα και διάφορα πράγματα στα πατώματα των δωματίων, αποφάγια ημερών, καμένα λίπη στα μαγειρικά σκεύη και… κατσαρίδες στα πιάτα με το κοριτσάκι να κλαίει αναζητώντας τη μητέρα του, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών, δεν περιέγραφε κάποιον ως πατέρα του.Η 32χρονη μητέρα όταν επέστρεψε από τη δουλειά της, αυτός ήταν και ο λόγος που εγκατέλειψε μόνο το παιδί στο σπίτι, συνελήφθη από τους αστυνομικούς για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερη με εισαγγελική εντολή.Το 6χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και θα παραμείνει έως ότου βρεθεί Ιδρυμα που θα το φιλοξενήσει, καθώς, με εισαγγελική εντολή, η επιμέλεια του παιδιού αφαιρέθηκε από την 32χρονη μητέρα του.

Από την αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε πως η 32χρονη χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα πλην του προνοιακού επιδόματος και αδυνατώντας να συντηρήσει τον εαυτόν της όπως και το κοριτσάκι της, το τελευταίο διάστημα έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο, λόγος για τον οποίο εγκατέλειπε το ανήλικο παιδί μόνο του στο διαμέρισμα – «τρώγλη».
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης