"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Λάρισα – «Χώρεσαν» 13 μετανάστες σε ένα Ι.Χ.!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ένα χωράφι, στον δρόμο Ευαγγελισμού – Συκουρίου, εγκατέλειψαν σύγχρονοι δουλέμποροι, δεκατρείς μετανάστες που βρέθηκαν στη χώρα μας χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χθες, στις 2.30 τα ξημερώματα, ένα πολυμορφικό Ι.Χ. που οδηγούσε άγνωστος και κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα, δεν σταμάτησε σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια του Πυργετού. Έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη με το Ι.Χ. να αναπτύσσει ταχύτητα και για να αποφύγει το επόμενο μπλόκο, στο ύψος του Ευαγγελισμού κατευθύνθηκε προς το Συκούριο.

Ο άγνωστος οδηγός και ο συνοδηγός, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο 9ο χλμ. του δρόμου Ευαγγελισμού – Συκουρίου, πριν το Πουρνάρι και, επιβιβαζόμενοι το πιθανότερο σε άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσαν συνεργοί τους, διέφυγαν της σύλληψης.

Στο πολυμορφικό ωστόσο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράτυπης Μετανάστευσης Γόννων εντόπισαν «επιμελώς» κρυμμένους… δεκατρείς παράτυπους μετανάστες. Πρόκειται, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια για Πακιστανούς υπηκόους μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά οι οποίοι και συνελήφθησαν καθώς δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι Πακιστανοί υπήκοοι – θύματα σύγχρονων δουλεμπόρων, θα πλήρωναν 2.000 ευρώ ο ένας προκειμένου να μεταφερθούν οδικώς από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Αθήνα, όπου – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – θα τους ανέμεναν συγγενικά τους πρόσωπα.

Πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μεταφοράς μεταναστών που εντοπίζεται από την τοπική ΕΛ.ΑΣ., ενδεικτικό των διαστάσεων της δράσης δικτύου σύγχρονων δουλεμπόρων και στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, δουλέμποροι μετά από τροχαίο ατύχημα, σε παράδρομο της ΠΑΘΕ (στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου «Edelweis») εγκατέλειψαν Ι.Χ. με το οποίο μετέφεραν στοιβαγμένους 10 Πακιστανούς υπηκόους ηλικίας από 16 έως 32 ετών.

Οι δουλέμποροι εξαφανίσθηκαν και οι Πακιστανοί υπήκοοι, επτά τραυματισμένοι ελαφρά από το τροχαίο, είχαν κρυφτεί σε χώρους του πρώην ξενοδοχείου ενώ και σε εκείνη την περίπτωση, για να μεταφερθούν από περιοχή του Έβρου στην Αθήνα, θα πλήρωναν φθάνοντας, επίσης 2.000 ευρώ ο καθένας.

Β.Κ.

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης