Λάρισα – Aλέξης Τσίπρας: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 2,65% το 2018 – Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω Reviewed by Momizat on . Είναι φανερό ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, έπειτα από πολλά χρό Είναι φανερό ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, έπειτα από πολλά χρό Rating: 0

Λάρισα – Aλέξης Τσίπρας: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 2,65% το 2018 – Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω

Λάρισα – Aλέξης Τσίπρας: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 2,65% το 2018 – Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω

Είναι φανερό ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, έπειτα από πολλά χρόνια, αισιόδοξες.

Φωτογραφία του χρήστη Βασίλης Κόκκαλης.
Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης, τόνισε ότι «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης».
«Ακόμη και οι “άσπονδοι φίλοι” μας, το ΔΝΤ,  που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 
«Για μας η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη, ή δεν θα υπάρξει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και εξήγησε: «Θέλουμε η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας, και όχι μόνο κέρδη για λίγους, να διαχέεται στην κοινωνία, και όχι να καταλήγει σε λίγες τσέπες».

«Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είμαστε μία από τις χώρες της ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να συνεννοηθούμε για ένα πράγμα: ποια ανάπτυξη θέλουμε» σημείωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «έκρηξη» επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να σχεδιαστεί το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή