Λέσχη Εργασίας: Αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου Reviewed by Momizat on . ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ! ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ! ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙ Rating: 0

Λέσχη Εργασίας: Αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

Λέσχη Εργασίας: Αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ! ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ “ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ”!

 

Σε μια εποχή πρωτόγνωρου κοινωνικού πλούτου και ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης σ’ όλους τους τομείς, εγχώριοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες και τραπεζίτες, μέσα από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση,τα ην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, εξαπέλυσαν έναν ανελέητο οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Σαν κοράκια με νύχια γαμψά έπεσαν, με περίσσειο μένος πάνω στις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, πολλές από τις οποίες κερδίθηκαν με ανυποχώρητους αγώνες και αίμα.Δημιούργησαν χιλιάδες ανέργους,υποαπασχολούμενους,εργαζόμενους και συνταξιούχους με μισθούς πείνας.Κι όλα αυτά μ’ένα στόχο:να προασπίσουν τα κέρδη και τα συμφέροντά τους και να βγουν όσο γίνεται πιο αλώβητοι από την κρίση που  οι ίδιοι δημιούργησαν!

Σ’ αυτή την επίθεση ρίχνουν όλο το “πυρηνικό” οπλοστάσιο τους.Από τη μία ρυθμίσεις και νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους(τι κι αν έρχονται σ’ αντίθεση ακόμα και με το δικό τους Σύνταγμα?).Από την άλλη τα καθεστωτικά ΜΜΕ με τους ακριβοπληρωμένους κονδυλοφόρους και παρουσιαστές, που έχουν αναλάβει το πεδίο βολής στην παραπληροφόρηση ,τη διαστρέβλωση, την κατασυκοφάντηση εργαζομένων, αγώνων και αγωνιστών, την τρομοϋστερία και την προσπάθεια να βαφτίζεται “τρομοκρατία” κάθε πολιτική, κοινωνική δύναμη και φωνή που εναντιώνεται στη δοσμένη πολιτική, την απόγνωση, τη μοιρολατρία…

Σε μια εποχή, στον 21ο αιώνα, που είναι αναγκαιότητα να διευρυνθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού για αξιοπρεπή ζωή, δημοκρατία και ελευθερία, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, κατεδαφίζουν τα ήδη υπάρχοντα δικαιώματα και ελευθερίες, που ήταν καρπός αγωνιστικών διεκδικήσεων ενός και πάνω αιώνα. Κραδαίνοντας το μαστίγιο όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο στυγνά επιτίθενται στους εργαζόμενους και τους νέους, που αγωνίζονται συλλογικά ν’ ανατρέψουν κάθε μέτρο που στέλνει στο περιθώριο τη ζωή τους. Που αγωνίζονται για τη δουλειά τους, το μισθό, τη σύνταξη, τη δημόσια υγεία και παιδεία, το σπίτι, το μαγαζί, το χωράφι, τον ελεύθερο χρόνο, το περιβάλλον.

Ο αντιδημοκρατικός, απολυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης κλιμακώνεται βήμα το βήμα. Μετά το χημικό πόλεμο, τις ορδές των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ και τις “προληπτικές” προσαγωγές κατά των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την καταδίκη κάθε απεργίας ως “παράνομη και καταχρηστική”, τις επιστρατεύσεις(οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ είναι επιστρατευμένοι εδώ κι ένα χρόνο),ΕΦΤΑΣΑΝ στο σημείο ν’ απαγορεύσουν στις 8 Γενάρη τις συγκεντρώσεις που στρεφόταν ενάντια στην ΕΕ κατά την ημέρα έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.

Μάλιστα προχώρησαν κι ένα βήμα παραπέρα. Συνέλαβαν τον αγωνιστή καθηγητή βιολογίας Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελεύθερωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος δικάζεται αύριο Πέμπτη,23/1.Ο Παύλος Αντωνόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο “διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”, μια και η κύρια κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η “συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση”. Ο συνήγορός του Τάκης Τσίτσος, δήλωσε ότι στο πρόσωπό του “δικάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και το φρόνημα των πολιτών”.

Η τρομοκρατική, αυταρχική και κατασταλτική επιδρομή της κυβέρνησης και της τρόικα μπορεί ν’ ανατραπεί! Χρειάζεται γι’ αυτό να ορθώσουμε ένα ενωτικό μέτωπο πάλης για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ένα μέτωπο αλληλεγγύης και κοινής δράσης σε κάθε αγωνιστή που διώκεται, για να νικήσει ο καθένας χωριστά κι όλοι μαζί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

Την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή της ΓΑΔΑ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια

Την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση.

 

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή