Λέσχη Εργασίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών Reviewed by Momizat on . Όλοι στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 12:30μμ στη Λάρισα. Ÿ         Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Το δρόμο του αγώνα έχει πά Όλοι στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 12:30μμ στη Λάρισα. Ÿ         Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Το δρόμο του αγώνα έχει πά Rating: 0

Λέσχη Εργασίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών

Λέσχη Εργασίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών

lesxi-erg

Όλοι στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 12:30μμ στη Λάρισα.

Ÿ         Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

Το δρόμο του αγώνα έχει πάρει η φτωχομεσαία αγροτιά στη Θεσσαλία αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα. Τον μοναδικό δρόμο που έχει να βαδίσει για να υπερασπίσει τα δικαιώματά της και τις ζωτικές ανάγκες της ύπαρξής της. Για να μπορέσει να σταματήσει και να ανατρέψει την βάρβαρη επίθεση που γίνεται ενάντιά της από κυβέρνηση- Ε.Ε. – ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ακολουθούμενη στις μέρες μας από έναν καταιγισμό φορομπηχτικών μέτρων.

Οι σύγχρονοι κολίγοι του 21ου αιώνα καταλαβαίνουν πολύ καλά πως ότι είχαν και έχουν μέχρι τώρα, δεν τους χαρίστηκε, αλλά αντίθετα, ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων και μαζικής συμμετοχής της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Κιλελέρ στις 6 Μάρτη του 1910 και την τρικαλινή αγροτική εξέγερση στις 2 Φλεβάρη του 1925, (που αντιμετωπίστηκαν με περισσή βιαιότητα από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους, με λουτρό αίματος, νεκρούς και τραυματίες, συλλήψεις και διώξεις) οι φτωχομεσαίοι αγρότες δε σταμάτησαν να παλεύουν για ζωή, γη και ελευθερία.

Και αν μεσολάβησαν χρόνια που τους αποπροσανατόλισαν με κάλπικες υποσχέσεις για τα «χρυσά κουτάλια» με την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ε.Ε., σήμερα καταλαβαίνουν μέσα από την ίδια τους την πείρα, πως δεν ήταν παρά το τυρί για να μπουν στη φάκα. Τώρα πια μπορούν να βλέπουν τα πράγματα με τα αληθινά τους πρόσωπα και όχι με μαλαματένιες προσωπίδες.

Τα δίκαια αιτήματά τους, πολλά από τα οποία είναι κοινά αιτήματα με αυτά των εργατών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχομεσσαίων εμπόρων και τη νεολαία (μια και η επίθεση που γίνεται είναι ολομέτωπη και ταυτόχρονη), μπορούν να βρουν δικαίωση μόνο στα μετερίζια του αγώνα, την αντίσταση και την ανατροπή. «Στα μπλόκα της αγροτιάς θα κριθεί το δίκαιο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι.

Στις αρχές της εβδομάδας μπήκε σε εφαρμογή « η άλλη όψη» του ίδιου νομίσματος της αντιλαϊκής, αντεργατικής, αντιαγροτικής πολιτικής. Αυτή της βίαιης καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα και αντίσταση, με την επίθεση των κατασταλτικών κρατικών δυνάμεων ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες στη Μαραθειά Ηλείας, στη Νίκαια Λάρισας και σε άλλες περιοχές.

Ÿ         Στον δίκαιο αυτό αγώνα των αγροτών είμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι!

Ÿ         Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων μας!

Ÿ         Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

 

Ενημερώνουμε ότι την Κυριακή στις 11:00 το πρωί θα αναχωρήσει Λεωφορείο από τα Τρίκαλα για τη Νίκαια της Λάρισας για τη συμμετοχή μας στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, συνάντηση στην οδό Λαρίσης (μπροστά από την ψησταριά Κωστάρα). Συμμετοχή 5 ευρώ με επιστροφή. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972449678  & 6980341136.

 

ΛΕΣΧΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας