Λέσχη Εργασίας: Απορρίφθηκε το καταστατικό μας λόγω της δράσης μας ενάντια στους πλειστηριασμούς Reviewed by Momizat on . Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Λέσχης Εργασίας των Τρικάλων, έγινε εκτενής αναφορά στην απόρριψη του καταστατικού της από Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Λέσχης Εργασίας των Τρικάλων, έγινε εκτενής αναφορά στην απόρριψη του καταστατικού της από Rating: 0

Λέσχη Εργασίας: Απορρίφθηκε το καταστατικό μας λόγω της δράσης μας ενάντια στους πλειστηριασμούς

Λέσχη Εργασίας: Απορρίφθηκε το καταστατικό μας λόγω της δράσης μας ενάντια στους πλειστηριασμούς

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Λέσχης Εργασίας των Τρικάλων, έγινε εκτενής αναφορά στην απόρριψη του καταστατικού της από το Πρωτοδικείο. Στη συνέντευξη τονίστηκαν τα εξής:

Η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού είναι μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα από τον Νοέμβρη του 2013. Πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Τρικάλων αίτηση με την οποία ζητούσε να αναγνωριστεί και να εγγραφεί στο δημόσιο βιβλίο σωματείων. Η αίτηση αυτή απορρίφθηκε, με τις ακόλουθες αιτιάσεις, όπως τις επικαλείται η δικαστική αρχή:

1. «… ο σκοπός του σωματείου, έτσι όπως διατυπώνεται, είναι πολύ γενικός. Το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού είναι εξαιρετικά ευρύ και στο καταστατικό του δεν γίνεται καμία περαιτέρω εξειδίκευση ώστε να καταστεί αντιληπτό … τι επιδιώκει το υπό σύσταση σωματείο με τι μέσα και ως προ τι, με αποτέλεσμα ο σκοπός της να καθίσταται ανεπίδεκτος εκτίμησης ως προς τη νομιμότητά της»,

2. «… εφόσον το υπό σύσταση σωματείο αναφέρει ότι η πραγματοποίηση των σκοπών της θα επιδιωχθεί  με την εγγραφή νέων και μαθητών … ενώ θεωρείται ότι οι μαθητές είναι ανήλικοι.»

3. «Επιπλέον ως άλλος τρόπος πραγματοποίησης των στόχων του υπό σύσταση σωματείου … αναφέρονται οι καταλήψεις, με αποτέλεσμα το εν λόγω σωματείο να ωθεί τα μέλη του προς τέλεση αξιόποινων πράξεων …»

Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι:

«… εφόσον ο σκοπός του εν λόγω σωματείου δεν μπορεί να εκτιμηθεί, η δε λειτουργία του κρίνεται ως παράνομη και αντίθετη προς τη δημόσια τάξη … η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί».

 

Η απόρριψη του καταστατικού μας δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, στη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στην κυβερνητική  προπαγάνδα και στο χτύπημα κάθε δράσης που εναντιώνεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που:

– Γκρεμίζει όλα τα δικαιώματα του λαού σε υγεία και παιδεία

– Έχει οδηγήσει εκατομμύρια στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στις αυτοκτονίες

– Έχει μετατρέψει μισθούς και συντάξεις σε χαρτζιλίκι και τους εργαζόμενους σε «απασχολούμενους» και «ωφελούμενους»

– Έχει νομιμοποιήσει  την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία

– Έχει βάλει στο στόχαστρο τη μικρή ιδιοκτησία σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου

– Βάζει στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών με τους αγώνες τους λαού για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

 

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι για να επιβληθεί αυτή η πολιτική πρέπει να ενταθούν τα μέτρα καταστολής και οι ελευθερίες και τα δικαιώματα αντίστασης και αντίδρασης να περισταλούν. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι εντάσσεται και η απόρριψη του καταστατικού της Λέσχης. Η απόρριψη του καταστατικού της έχει να κάνει με την ως τώρα πορεία και δράση της λέσχης ενάντια στους πλειστηριασμούς κάθε Τετάρτη, ενάντια στην καταστολή και την καταπάτηση δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων με ποικίλες εκδηλώσεις. Εφόσον στόχοι της Λέσχης, ανάμεσα σε άλλους, είναι και:

– να προάγει την ενεργητική συμμετοχή, ενάντια στις λογικές ανάθεσης, στον απομονωτισμό και τον κατακερματισμό,

– να αποτελέσει ασπίδα απέναντι στους εκβιασμούς της κάθε εργοδοσίας, πόλο συσπείρωσης όλων των εργαζομένων και ανέργων,

– να είναι (η Λέσχη) πρωτοπόρα στη μάχη της επιβίωσης, ενάντια στη λογική της ανταγωνιστικότητας με προμετωπίδα της την αλληλεγγύη ενάντια στη νομιμότητα των κατασχέσεων σπιτιών, των διακοπών ρεύματος και νερού,

– να είναι πρωτοπόρα ενάντια στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον σεξισμό, την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είμαστε επικίνδυνοι.

η Λέσχη εργασίας αλληλεγγύης και πολιτισμού διακηρύσσει την αναγκαιότητα της συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στη μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής, της ανάπτυξης αλληλεγγύης, της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Καλεί σωματεία, συλλόγους και συμπολίτες να πάρουν θέση στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Επιμένουμε, δε σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίσουμε

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή