Λήγει αύριο Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ Reviewed by Momizat on . Έως και την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλουν την αίτησή τους για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους βρεφ Έως και την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλουν την αίτησή τους για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους βρεφ Rating: 0

Λήγει αύριο Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ

Λήγει αύριο Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ

Έως και την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλουν την αίτησή τους για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως και για την ένταξή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Πρωτιά του Δήμου Τρικκαίων στις αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ

Ένα σύνολο 2.500 τρικαλινών παιδιών θα ωφεληθούν φέτος (το έτος 2015-2016) από τις πρόσθετες θέσεις που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων για τις Δομές φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και – κυρίως – ΚΔΑΠ. Ταυτοχρόνως ο Δήμος Τρικκαίων συμβάλλει στο να καταταγεί ο νομός Τρικάλων στον τρίτο σε όλη τη χώρα, που ξεπερνά την ποσοστιαία αναλογία του 3%, για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε δομές.

Πάνω από τον νομό Τρικάλων (πλην των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης) είναι μόνο οι νομοί Ηρακλείου και Αιτωλοακαρνανίας, κατά πολύ μεγαλύτεροι πληθυσμιακώς.

Εξάλλου, ο Δήμος Τρικκαίων με τις 24 δομές (από τις 38 όλου του νομού) έχει κατορθώσει πλέον, υποβάλλοντας ολοκληρωμένο σχέδιο, να προωθεί τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών, οικογενειών που χρειάζονται τις υπηρεσιών των δομών αυτών.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι η αύξηση των δομών και των θέσεων από τον Δήμο Τρικκαίων, εκτοξεύει τον νομό Τρικάλων στην πρώτη θέση στη Θεσσαλία, ξεπερνώντας τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενηθούν τόσο στη Λάρισα, όσο και στη Μαγνησία. Τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ είναι ενδεικτικά:

Καρδίτσης 877 (0,9%)
Λαρίσης 2.702 (2,7%)
Μαγνησίας 2.792 (2,8%)
Τρικάλων 3.087 (3,1%)

Έτσι, η δράση για την «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ αποτελεί την κύρια συμβολή του Δήμου Τρικκαίων ως συμπαράσταση στις εργαζόμενες μητέρες. Οι οποίες – όσες δεν είναι δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι – από τις 5 Αυγούστου μέχρι τις 18 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις στους στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) , στην οποία μπορούν να ανακατευθύνονται και μέσω της ιστοσελίδα τους Δήμου (www.trikalacity.gr) .

Φέτος, επομένως, περισσότερες τρικαλινές μητέρες θα έχουν την ευκαιρία να στηριχθούν για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, μέσω κυρίως των αυξημένων θέσεων στα ΚΔΑΠ. Θέσεων που αφορούν σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου και – η δεύτερη καινοτομία του Δήμου Τρικκαίων – έχουν πλέον περισσότερες δράσεις να προσφέρουν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή