“Λίστα Τσίπρα” στην Ιταλία Reviewed by Momizat on . Παρουσιάσθηκε την Τρίτη επίσημα στην έδρα της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Τύπου στην Ρώμη, η ιταλική «Λίστα Τσίπρα», μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να π Παρουσιάσθηκε την Τρίτη επίσημα στην έδρα της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Τύπου στην Ρώμη, η ιταλική «Λίστα Τσίπρα», μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να π Rating: 0

“Λίστα Τσίπρα” στην Ιταλία

“Λίστα Τσίπρα” στην Ιταλία

Παρουσιάσθηκε την Τρίτη επίσημα στην έδρα της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Τύπου στην Ρώμη, η ιταλική «Λίστα Τσίπρα», μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι, ο φιλόσοφος Πάολο Φλόρες Ντ΄Αρκάϊς, ο κοινωνιολόγος Λουτσιάνο Γκαλίνο, ο οικονομολόγος Γκουίντο Βιάλε και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Σπινέλι.

«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, επιθυμούμε μια άλλη Ευρώπη. Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένοντας όμως μέσα σε αυτή», τόνισαν η Μπάρμπαρα Σπινέλι και ο Γκουίντο Βιάλε.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπογραμμίσθηκε ότι η λίστα είναι ανοικτή στη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να την στηρίξουν, αλλά δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους, άτομα που τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν πολιτικά αξιώματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

«Η ιταλική «Λίστα Τσίπρα» – υπογράμμισαν οι εμπνευστές της – δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνίες με τις ηγεσίες των κομμάτων.

Παράλληλα, όμως, η Μπάρμπαρα Σπινέλι τόνισε ότι σε γενικές γραμμές, υπάρχουν επαφές για συνεργασία με τα κόμματα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» και της «Αριστεράς, Οικολογίας και Ελευθερίας».

«Η φιλοσοφία του Τσίπρα πρέπει να γίνει και η δική μας: ότι δεν μας διχάζει, μας ενώνει», πρόσθεσε η γνωστή Ιταλίδα πολιτική αναλύτρια.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Λίστας» πρόκειται να ενταχθούν, αν και όσοι εκλεγούν, στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL), ενώ τα ονόματα των υποψηφίων, σε όλη την Ιταλία, πρόκειται να γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Για το κείμενο και το βίντεο από τη La Repubblica, εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή