Με τις «πλάτες» των Τσίπρα – Καμμένου και την υπογραφή του Στουρνάρα επίσημα «ανοίγει ο δρόμος» για την εκποίηση των πρώτων κατοικιών και των περιουσιακών στοιχείων, σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικροεπιχειρήσεων της χώρας.
Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφέρονται σαν «βορά» στις εξωφρενικές απαιτήσεις των τραπεζών, χωρίς κανένα ουσιαστικό προστατευτικό πλαίσιο.
Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις Τσίπρα αποδεικνύονται φρούδες και, φυσικά, επικίνδυνες για τη μεγάλη πλειονότητα του κοινωνικού συνόλου. Οι μέχρι πρότινος δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού περί της δημιουργίας ενός ισχυρού προστατευτικού πλαισίου υπέρ των ευάλωτων οικονομικά ομάδων ήταν ψευδείς, προσχηματικές και παραπλανητικές για τον λαό.
Ο νέος κώδικας δεοντολογίας των Τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια» δίνει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις Τράπεζες και στις «βέλτιστες» τοκογλυφικές τους πρακτικές και ανοίγει τον δρόμο αρπαγής μέσω πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Η ένταξη οποιουδήποτε οφειλέτη σε ειδική ρύθμιση μπαίνει μόνο εφ’ όσον οι Τράπεζες τον θεωρήσουν «συνεργάσιμο δανειολήπτη».
Η ΛΑΕ θεωρεί ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να είναι αδιαφιλονίκητη
Η πολιτική «σεισάχθειας» πρέπει να εφαρμοσθεί για δάνεια λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ για δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να γίνει ρύθμιση στη λογική της «δεύτερης ευκαιρίας».
Πάνω απ’ όλα χρειάζεται:
-Εθνικοποίηση των Τραπεζών που ο λαός έχει πληρώσει για την σωτηρία τους.
-Μετάβαση στο εθνικό νόμισμα για εξασφάλιση ρευστότητας στην οικονομία.
-Άνοιγμα του δρόμου σε φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.
Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων