Λαθροϋλοτομία: Υπαρκτό πρόβλημα, αλλά κάποιος φταίει για την κατάσταση Reviewed by Momizat on . «Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτόμησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: Κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντι «Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτόμησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: Κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντι Rating: 0

Λαθροϋλοτομία: Υπαρκτό πρόβλημα, αλλά κάποιος φταίει για την κατάσταση

Λαθροϋλοτομία: Υπαρκτό πρόβλημα, αλλά κάποιος φταίει για την κατάσταση

«Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτόμησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: Κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό», τόνισε από τη Λάρισα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης με την ευκαιρία της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Λαθροϋλοτομία – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης».

Στόχος της σύσκεψης, ήταν η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων καθώς και ο καλύτερος συντονισμό τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είχανε αποτελέσματα, όπως η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και η αλλαγή στη διαδικασία κατάσχεσης όσων συλλαμβάνονται  για παράνομη υλοτόμηση, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των δασικών Υπηρεσιών, όχι μόνο στην Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια, λαμβάνοντας υπόψη και τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων ειδικά των ορεινών περιοχών για προμήθεια ξυλείας. Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ανάλγητοι και ότι κατανοούμε την ανάγκη του κόσμου», τόνισε ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ.

Ταυτόχρονα και απευθυνόμενος στους συναδέλφους του βουλευτές που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, τους κάλεσε να καταθέσουν οποιεσδήποτε προτάσεις μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του φαινομένου αλλά και στον καλύτερο σχεδιασμό της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά της η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, αναφέρθηκε στα στοιχεία των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξε το 2013 έξαρση του φαινομένου, γεγονός το οποίο οφείλεται τόσο στην αύξηση των ελέγχων κατά 35% σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2012, όσο και στην αυστηροποίηση των ποινικών διατάξεων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε  ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης και έδωσαν το παρόν οι βουλευτές: Ηλίας Βλαχογιάννης (ΝΔ), Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Πάρις Μουτσινάς (Ανεξάρτητος).

Συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Διευθυντής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Νομών, Δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Διευθυντής ΠΕΧΩ, ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, οι Διευθυντές Δασών και οι Δασάρχες, ο Προϊστάμενος  και ο Τμηματάρχης Σχεδιασμού και πρόληψης της  Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή