"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Λαική Ενότητα Τρικάλων : Ο  φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος του. Τσάκισε τον!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Πέντε χρόνια κλείνουν από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα μαχαίρια των φασιστών, νεοναζί ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πέντε χρόνια μετά και ενώ ηθικοί και αυτουργοί της δολοφονίας δεν έχουν ακόμα καταδικαστεί, το ίδιο το κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμα πολιτικό κόμμα και όχι για ναζιστικό μόρφωμα δολοφόνων και κατσαπλιάδων.

Σε αυτή την προσπάθεια της απόκρυψης του πραγματικού ρόλου και χαρακτήρα αυτής της φασιστικής οργάνωσης αρωγοί στέκονται τα μεγάλα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου», εξυπηρετώντας δικές του μικροκομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την μία συμπεριφέρεται στην Χρυσή Αυγή ως ένα κανονικό κόμμα που το προσκαλεί σε εκδηλώσεις του δημόσιου βίου, φωτογραφίζεται με στελέχη των φασιστών σε στιγμές έξαρσης ψευτοπατριωτισμού, ενώ την τελευταία περίοδο πειραματίζεται λεκτικά με την «θεωρία των δύο άκρων», όταν στελέχη και οπαδοί της ταυτίζουν άμεσα ή έμμεσα τους φασίστες και τις πρακτικές τους, με αυτές των ανθρώπων και των φορέων του λαϊκού κινήματος, όταν οι δεύτεροι στέκονται απέναντι από πτυχές της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Αλλά και η Νέα Δημοκρατία με την μετατόπιση της σε πιο ακροδεξιές θέσεις, νομιμοποιεί σε ένα ευρύτερο κοινό τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και γενικά όλης της ελληνικής ακροδεξιάς. Από τις ξενοφοβικές θέσεις ηγετικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι την συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε «καλέσματα» και πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες, συντίθεται η εικόνα μίας «καλής Χρυσής Αυγής» που φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Και αν η Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία Φύσσα αναγκάστηκε πρόσκαιρα να εξαφανίσει τα τάγματα εφόδου, νέες φασιστικές ομάδες έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε νησιά του Αιγαίου, που υπό την ανοχή του κρατικού μηχανισμού τρομοκρατούν αριστερούς, μετανάστες, εργάτες που απεργούν , αφού άλλωστε οι

φασίστες ιστορικά μέχρι σήμερα ήταν τα σκληρά παιδιά του Κεφαλαίου. Σε αυτή τη συγκυρία ο αντιφασιστικός αγώνας μένει όχι απλά επίκαιρος αλλά απαιτείται να οξυνθεί.

Η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων καλεί τους πολίτες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που οργανώνει η Ανοικτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου για να δείξουμε στους φασίστες και στους ρατσιστές ότι ο λαός μας δεν θα δείξει καμία ανοχή σε φαινόμενα φασιστικής βίας και στις απόπειρες συγκάλυψης τους.

Τρίκαλα 13 Σεπτεμβρίου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης