Λαική Ενότητα Τρικάλων : Τέρμα στα ψέματα Τσίπρα Reviewed by Momizat on .   Τώρα με νέα ορμή για την ανατροπή Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου αποκρύψει ότι το μνημονιακό καθεστώς της χρεοκρατίας, της λιτότητας και της ασφυκτ   Τώρα με νέα ορμή για την ανατροπή Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου αποκρύψει ότι το μνημονιακό καθεστώς της χρεοκρατίας, της λιτότητας και της ασφυκτ Rating: 0

Λαική Ενότητα Τρικάλων : Τέρμα στα ψέματα Τσίπρα

Λαική Ενότητα Τρικάλων : Τέρμα στα ψέματα Τσίπρα

 

Τώρα με νέα ορμή για την ανατροπή

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου αποκρύψει ότι το μνημονιακό καθεστώς της χρεοκρατίας, της λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια, και για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, ώστε να φύγουν από το επίκεντρο οι ευθύνες της για την εκατόμβη των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, προωθεί μία επικοινωνιακή καταιγίδα περί δήθεν παροχών, που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σε μια ΔΕΘ όπου πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα,  67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ και συνολικά 5500 αστυνομικοί συνθέτουν το παζλ των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας  σε μια πρωτόγνωρη ένταση του κλίματος καταστολής, έχουν προφανώς να κάνουν με το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ καθώς είναι γνωστό ότι κυβερνά η πιο αμερικανόφιλη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Το πολιτικό χαρτί του ανασχηματισμού όμως δεν της βγήκε. Ουσιαστικά, έχουμε μία «νέα» κυβέρνηση, από στελέχη των κομμάτων που εφάρμοσαν μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), για να εφαρμόσουν πιστά το λεγόμενο μεταμνημονιακό, στην ουσία μνημονιακό καθεστώς, που παραμένει αλώβητο.

Από την άλλη η νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, εξυπηρετεί μόνο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι σε βάρος της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και δεν αποκαθιστά κλίμα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς και τις δύο χώρες.

Παράλληλα, ο νεοφιλελευθερισμός διαπερνάει σαν κόκκινη κλωστή όλο το πρόγραμμά της Ν.Δ. και ουσιαστικά ο Κ. Μητσοτάκης, με αυτά που λέει και αυτά που κάνει, είναι ο καλύτερος σύμμαχος και πολιτικό δεκανίκι του πρωθυπουργού και της μεταλλαγμένης μνημονιακά κυβέρνησης του.

Οι όποιες εξαγγελίες Τσίπρα για «παροχές» δεν αλλάζουν την κατάσταση του λαού, της νεολαίας και της χώρας, αφού η λιτότητα, η ταπεινωτική επιτροπεία και το μνημονιακό καθεστώς θα συνεχίζονται για δεκαετίες, ενώ δεν υπήρξε λύση για το δημόσιο χρέος, αφού δεν υπήρξε διαγραφή ούτε ενός ευρώ.

Όλη αυτή η κατάσταση επιβάλλει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να γίνει ένα βήμα μπροστά. Να συντονιστούν όλες οι εστίες της αριστερής αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουμε και στα χειρότερα που έρχονται, σε μια μεγάλη, κοινή, αγωνιστική, μαζική πορεία, που θα έχει μία κατεύθυνση και ένα στόχο.

Για να επανακτήσει ο λαός την αυτοπεποίθησή του. Για να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη η ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών και η προβολή μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης της πραγματικής και ανυποχώρητης αριστεράς για το μέλλον της χώρας και του λαού μας.

Τρίκαλα 8 Σεπτεμβρίου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή