Λαρισαίος ξεπουλάει για να μην τα χαρίσει στον …πρωθυπουργό Reviewed by Momizat on . Επιστρατεύοντας το χιούμορ επιχειρεί να πει κάτι το οποίο βιώνουν και εναντίον του παλεύουν και μοχθούν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες: την οικονομική δυσπραγία στ Επιστρατεύοντας το χιούμορ επιχειρεί να πει κάτι το οποίο βιώνουν και εναντίον του παλεύουν και μοχθούν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες: την οικονομική δυσπραγία στ Rating: 0

Λαρισαίος ξεπουλάει για να μην τα χαρίσει στον …πρωθυπουργό

Λαρισαίος ξεπουλάει για να μην τα χαρίσει στον …πρωθυπουργό

Επιστρατεύοντας το χιούμορ επιχειρεί να πει κάτι το οποίο βιώνουν και εναντίον του παλεύουν και μοχθούν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες: την οικονομική δυσπραγία στην αγορά που σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Ο λόγος για Λαρισαίο καταστηματάρχη που αποδίδει φυσικά στην παρατεινόμενη κρίση το επικείμενο κλείσιμο του μαγαζιού του. «Κλείνουμε. Όλα μισή τιμή για να μην τα χαρίσω στον Τσίπρα», γράφει η ταμπέλα έξω από το καφεκοπτείο στην οδό Δευκαλίωνος. Άλλο οι καφετέριες στη Λάρισα, άλλο το καφεκοπτείο. Οι Λαρισαίοι μπαίνουν με χαμόγελο διαβάζοντας την πινακίδα και η αλήθεια είναι πως βοηθούν με τις αγορές τους αρκετά τον ιδιοκτήτη να ξεπουλήσει την πραμάτεια του. Ελκυστικό να αγοράζεις μισοτιμής.

Είναι ένας τρόπος για να μην του μείνει το εμπόρευμα, λέει ο έμπορος. Τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα, εξηγεί ο νεαρός καταστηματάρχης και του ήταν αδύνατο να διατηρήσει το κατάστημά του ανοιχτό. Αυτές τις ημέρες κλείνει οριστικά. Με ό, τι πούλησε, με όσο πούλησε, με μαζεμένα χαμόγελα από περαστικούς και λυπημένα βλέμματα για ένα ακόμα μαγαζί που κλείνει, για μια θέση εργασίας επίσης που χάνεται.

Δεν θέλει να μιλήσει αναλυτικά, δεν επιθυμεί ούτε να επεκταθεί σε εξηγήσεις, δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες «γράψτε ό, τι θέλετε», λέει. «Επέλεξα το χιούμορ για να περιγράψω την κατάσταση και συγχρόνως να καταφέρω να κλείσω το μαγαζί μου χωρίς να μου μείνει αμανάτι το εμπόρευμα».

Μας αποχαιρετά με ευχές για υγεία γιατί λέει πως «τελικά αυτό είναι το παν και όλα τα άλλα έρχονται».

Ζωή Παρμάκη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή