Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Δεν θα τους περάσει Reviewed by Momizat on . Κυβέρνηση, εργοδοσία και δανειστές καταργούν το δικαίωμα στην απεργία . Δεν θα τους περάσει Με ευθεία παρέμβαση στον Ν. 1264/82 και καταργώντας στην πράξη τον σ Κυβέρνηση, εργοδοσία και δανειστές καταργούν το δικαίωμα στην απεργία . Δεν θα τους περάσει Με ευθεία παρέμβαση στον Ν. 1264/82 και καταργώντας στην πράξη τον σ Rating: 0

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Δεν θα τους περάσει

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Δεν θα τους περάσει

Κυβέρνηση, εργοδοσία και δανειστές καταργούν το δικαίωμα στην απεργία . Δεν θα τους περάσει

Με ευθεία παρέμβαση στον Ν. 1264/82 και καταργώντας στην πράξη τον συνδικαλιστικό νόμο, αφαιρώντας τον μανδύα προστασίας των    εργαζομένων και αφήνοντας τους στο έλεος των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση εν κρυπτώ και με διαδικασίες fast track κατέθεσε μνημονιακή τροπολογία από το υπουργείο εργασίας, όπου αφαιρεί στην πράξη το δικαίωμα από τα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύσσουν απεργία.

Όπως χαριστικά προβλέπεται με την προτεινόμενη διάταξη  «ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας».Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δεύτερου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ειδικά για τα σωματεία με πανελλαδική συγκρότηση, το υπό ψήφιση νομοσχέδιο δεν φαλκιδεύει απλώς το δικαίωμα στην απεργία, αλλά το καταργεί πλήρως.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια ολοκληρώνεται δηλώνοντας την έλλειψη σεβασμού απέναντι στη δημοκρατία, αφού κατατίθεται σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής!!!

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία και ότι έχουμε μια κυβέρνηση, που δεν μπορεί να αντιταχθεί και να αρνηθεί κανένα αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο στην ντόπια εργοδοσία , στους δανειστές και στους τοκογλύφους.

Ανεξάρτητα αν τελικά αποσύρθηκε προσωρινά από την κυβέρνηση, μόλις δύο ώρες μετά την κατάθεσή της στη Βουλή, η μνημονιακή τροπολογία  του  υπουργείου ΕργασίαςΚοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, στην οποία κατέληξαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και το κουαρτέτο των δανειστών, λόγω των άμεσων συνδικαλιστικών αντιδράσεων, αλλά και για να προλάβει να κάνει «πολιτικό μασάζ» στους ελάχιστους       συνδικαλιστές που απέμειναν στην επιρροή τους ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους από τους πολύ λίγους βουλευτές της, που έχουν εκφράσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κάποιο προβληματισμό, το εργατικό κίνημα πρέπει να βρεθεί σε άμεση κινητοποίηση και αγωνιστική δράση, γιατί σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα επανέρθει, αφού έχει δεσμευτεί απέναντι στην εργοδοσία και στους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους θα αγωνιστούν και θα αντιταχθούν, καταργώντας και ανατρέποντας αυτές τις πολιτικές.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τρίκαλα 5 Δεκέμβρη 2017

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

Σχόλια (8)

 • Σταύρος Φαλαγκάρας

  «Κάτω τα χέρια από την απεργία»
  Συμφωνώ απολύτως. Η απεργία, είναι δικαίωμα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία και ισχυρό όπλο απέναντι στην εργοδοσία.
  Αν δεχόμαστε, πως την απεργία είναι δημοκρατικό, δίκαιο και λογικό να την αποφασίζει η πλειοψηφία, πού βρίσκεται το πρόβλημα με την ψήφιση του 50%+1;
  Η έννοια της απεργίας δεν ξεφτιλίζεται, όταν σε γεν. συνελεύσεις και ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΡΤΊΑ, αποφασίζει μια ισχνή μειοψηφία, γιατί η πλειοψηφία πίνει καφέ ή ψωνίζει;

  Απάντηση
 • Χ. Κ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνα με 50+1;
  και θες αγαπητέ Σταύρο Φαλαγκαρα οι απεργίες να έχουν 50+1 ;
  Πολύ καθεστωτικοι γινατε !

  Απάντηση
  • Σταύρος Φαλαγκάρας

   Λέγε ΕΠΩΝΥΜΑ άποψή σου. Το “καθεστωτικός” δεν με αφορά. Επί της οσίας , θέλεις να αποφασίζουν απεργία 5-6; Δικαίωμά σου…………………..

   Απάντηση
 • Χανιωτης Κώστας

  Όταν αγαπητέ Σταύρο Φαλαγκαρα γίνεται αντιπολίτευση γιατί κάποτε θα γίνει κι αυτό θα θέλετε πάλι το 50+1 για την κήρυξη απεργίας;
  Αυτές οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις σας φεραν στην εξουσία και οι ελπίδες που μοιρασατε.
  Τί φοβαστε και οχυρωνεστε πίσω από το 50+1 ;

  Υ.Γ. Οριστε και επωνυμα!

  Απάντηση
  • Φαλαγκάρας Σταύρος

   Δεν έχω καμιά εξουσία, για να “οχυρώνομαι πίσω από το 50&+1”. Στην ουσία τώρα, διαφωνείς ή όχι να αποφασίζει η μειοψηφία………………..Φαλαγκάρας Σταύρος

   Απάντηση
 • Χανιωτης Κώστας

  Θα επιθυμουσα να μην αλλάξει τίποτα.
  Να μην βάζουμε δημοκρατικά δήθεν εμπόδια του 50+1 γιατί ούτε τα κόμματα δεν κυβερνουν με 50+1.
  Πείτε ξεκάθαρα ότι είναι μνημονιακη σας υποχρέωση και μην μας το παίζεται και δημοκρατες!

  Απάντηση
  • Φαλαγκάρας Σταύρος

   Τώρα ναι. Η πλειοψηφία στην αγορά, για καφέ και κάποιοι αποφασίζουν απεργία και μάλιστα σε γεν συνελεύσεις χωρίς απαρτία!! Είναι μια άποψη, σεβαστή. Τα περί μνημονιακών υποχρεώσεων και δημοκρατίας, έστα στην παρ΄΄εα σου να περνάει η ώρα…..

   Απάντηση
 • Χανιωτης Κώστας

  Εκτιθεσαι αγαπητέ Σταυρο και δεν προσφέρεις καλές υπηρεσίες στην αγαπητη σου Κυβέρνηση.
  Καλύτερα να βρουν άλλο εκπρόσωπο.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή