"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

8.9 C
Trikala

Λαϊκή Ενότητα : Όλες και όλοι στο διήμερο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κι αντιπολεμικής δράσης 18-19.3.

lafarm

Σχετικά άρθρα

  Η πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό χαρακτηρίζεται από υποκρισία, ιμπεριαλιστικές σκοπιμότητες και ξενοφοβία. Από τη μια, οι πόλεμοι, οι τυχοδιωκτισμοί και οι αποσταθεροποιήσεις που οργανώνουν οι ΗΠΑ με τους ευρωπαίους συμμάχους τους στο χώρο της Μέσης Ανατολής ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους και προκαλούν κύμα προσφύγων. Από την άλλη, ακολουθείται μια απάνθρωπη πολιτική παρεμπόδισης (αποτροπής) των προσφύγων στην μετακίνηση τους και κλεισίματος των συνόρων που παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης και προκαλεί τραγωδίες.

afissa laiki

Η Ελληνική κυβέρνηση στην ουσία συμμετέχει στις πολεμικές αναμετρήσεις σαν μέλος των ιμπεριαλιστικών οργανισμών , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει ευθύνες για τις καταστροφές και την προσφυγιά και είναι υποχρεωμένη να δεχθεί πρόσφυγες από όλες αυτές τις πολεμικές αναμετρήσεις, όπως ευθύνες και υποχρέωση  να δεχθούν πρόσφυγες έχουν η Ρωσία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Μάλιστα, με το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφερε την δύναμη του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο, για να είναι πιο κοντά στην περιοχή του πολέμου της Συρίας.

 Η  Ελληνική κυβέρνηση συναποφάσισε με τους εταίρους της, στην Σύνοδο της ΕΕ, στις 7/3/2016, σε συνεργασία με την Τουρκία να κλείσουν τα σύνορα με την Συρία , οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους στον βέβαιο θάνατο.

Σαν ΛΑ.Ε θα αγωνιστούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό ο οποίος, προς τιμή του, είτε μέσα από τα συνδικάτα του και την Τ.Α., είτε με ατομικές πρωτοβουλίες, όπως απέδειξε και σε πολλές άλλες περιοχές, είναι αλληλέγγυος στο δράμα των προσφύγων:

 – Να δοθεί ένας τέλος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας με προτεραιότητα την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτές και ως πρώτο στόχο, την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.  Για την δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης για τους πρόσφυγες από και προς τον τελικό προορισμό τους, που σημαίνει ότι επιδιώκουμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο για να σταματήσουμε τα ναυάγια και ενεργοποιούμε κάθε δυνατή δίοδο για να φτάσουν οι πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν.- Για την άμεση χορήγηση ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες προκειμένου να μεταβούν σε όποια χώρα επιθυμούν. – Για την δημιουργία ανοικτών και ανθρώπινων δομών σε κλειστούς χώρους  φιλοξενίας αντί για την δημιουργία χώρων που θα λειτουργούν ως γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με ευθύνη του κράτους και των Δήμων και Περιφερειών και αποκλεισμό των ΜΚΟ.

Για την κατάργηση-ακύρωση των  μ νημονίων προς τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας και προς τους  προσφύγες.

        Η Λαϊκή ενότητα Τρικάλων στηρίζει και συμμετέχει στον συντονισμό για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και  μετανάστες και την αντιπολεμική δράση που έχει δημιουργηθεί στα Τρίκαλα από   ανθρώπους των κινημάτων αλληλεγγύης, συνδικαλιστές, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές, περιφερειακές και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Καλούμε τον Τρικαλινό λαό να στηρίξει τις διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18-19 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Τρικάλων την Παρασκευή στις 8 το βράδυ, και στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου το Σάββατο το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης