Λαϊκή Συσπείρωση : Για την αιτία …ούτε κουβέντα Reviewed by Momizat on .   Η   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  με αφορμή την υποδοχή από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου μαθητών  του προγράμματος Rainbow children από το Erasmus plu   Η   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  με αφορμή την υποδοχή από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου μαθητών  του προγράμματος Rainbow children από το Erasmus plu Rating: 0

Λαϊκή Συσπείρωση : Για την αιτία …ούτε κουβέντα

Λαϊκή Συσπείρωση : Για την αιτία …ούτε κουβέντα

 

Η   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  με αφορμή την υποδοχή από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου μαθητών  του προγράμματος Rainbow children από το Erasmus plus, στο οποίο μετέχει το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων, σχετικά με τη συνύπαρξη μαθητών  με πρόσφυγες και μετανάστες  επισημαίνει  τα εξής:

Αναμφισβήτητα,  ο τρικαλινός λαός αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τους πρόσφυγες και δήλωσε τη συμπαράστασή του  κατά τη διάρκεια της  φιλοξενίας τους στην πόλη των Τρικάλων, με τη σύμφωνη γνώμη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σημαντική συμβολή της  Λαϊκής Συσπείρωσης που έδειξε την αλληλεγγύη από την πρώτη στιγμή στους πρόσφυγες και συνεχίζει με όλα τα μέσα να βοηθά. .

Όμως, όφειλε ο κ. δήμαρχος στην ομιλία του προς τους μαθητές να αναφερθεί όχι μόνο στην προσφορά των Τρικαλινών, αλλά κυρίως  στις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους, την προσφυγιά, τη μετανάστευση. Αλλά τι να πει ; ότι ευθύνεται ο ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ; Ότι στο ψήφισμα που έφερε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να καταδικαστεί η μετατροπή της Θεσσαλίας σε ένα απέραντο ορμητήριο του ΝΑΤΟ,  η παράταξη του Κ. Παπαστεργίου  υπεραμύνθηκε του ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας λέγοντας ότι αναβαθμίζεται η περιοχή μας στρατιωτικά και οικονομικά από την παρουσία των ΝΑΤΟΪΚΩΝ  στρατιωτών στη Θεσσαλία; Τι να πει; Ότι καμαρώνει για την επιβράβευσή του από την Ε.Ε  που, ως δεύτερος πυλώνας του ιμπεριαλισμού, με τη σειρά της βομβαρδίζει τη Μέση Ανατολή ,τη Συρία , το Ιράκ και παλιότερα τη Γιουγκοσλαβία;  Ότι ο Αμερικανός πρέσβης πηγαινοέρχεται στην πόλη μας ; Για τουρισμό έρχεται; Ποιοι ευθύνονται για τα χιλιάδες παιδιά που έρχονται στοιβαγμένα σε λέμβους με τους γονείς τους ή ασυνόδευτα στη χώρα μας , που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου  θέλοντας να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου; Αυτά  ,ο κ . Δήμαρχος δεν τα ανέφερε.

Είναι υποκριτικό, λοιπόν, από τη μια  να υπηρετείς τον αφέντη του ιμπεριαλισμού και από την άλλη να μιλάς για αγάπη και φροντίδα των προσφύγων . Γιατί η τακτική αυτή του Δημάρχου θυμίζει την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω λάδι». Αλλά ο τρικαλινός λαός γνωρίζει πως η συναδέλφωση των λαών δεν έρχεται, όταν περπατάς χέρι-χέρι με τους φονιάδες των λαών στους αιματοβαμμένους δρόμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για να λυθεί το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό πρέπει να κοπεί η ρίζα που το δημιουργεί και αιματοκυλά λαούς. Και μόνο με την αποχώρηση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών από την Εγγύς Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θα έρθει η ειρήνη και η ασφάλεια .

Για το λαό της πόλης μας το δίλημμα  για τις τοπικές εκλογές πρέπει να  είναι ένα:

«Με τους υποψήφιους με τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ;» ή  «με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” για “ΤΡΙΚΑΛΑ  ανοικτά ” στις ανάγκες του λαού της, γέφυρα ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς»;

Τρίκαλα 14 Φλεβάρη 2019

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή