"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Λαϊκή Συσπείρωση: Διακόπηκε αυθαίρετα το Περιφερειακό Συμβούλιο από την πλειοψηφία για να πάνε σε εκδηλώσεις βασιλόπιτας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (17.2.23), διακόπηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας της Ν.Δ, χωρίς να συζητηθούν οι προτάσεις ψηφισμάτων για σημαντικά ζητήματα (πλειστηριασμοί λαικών κατοικιών, αιτήματα των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών, για τους αγρότες και για την συμμετοχή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στην παραγωγή εξοπλιστικών μέσων), παρ’ ότι προηγούμενα ομόφωνα είχε αποφασισθεί να συζητηθούν.

Η μαζική αποχώρηση των περισσότερων συμβούλων της Ν.Δ, του επικεφαλής και ορισμένων συμβούλων του Ν. Τσιλιμίγκα (ΠΑΣΟΚ) και του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας (Δ. Κουρέτα), άλλοι για να πάνε να κάνουν δημόσιες σχέσεις σε κοπές πίτας ή άλλες εκδηλώσεις όπως ειπώθηκε από αντιπεριφερειάρχη ή γιατί βαριούνται, χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα για να διακόψει αυθαίρετα η πρόεδρος την συνεδρίαση.   

Οι λάτρεις κατά τα άλλα των αστικών θεσμών, δεν είναι η πρώτη φορά που μετά τα πρώτα θέματα, πολλοί αρχίζουν να αποχωρούν από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, ιδίως αν υπάρχουν και τίποτα ενοχλητικά ψηφίσματα ή θέματα, λες και δεν εκλέχθηκαν με την θέλησή τους στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά τους έβαλε κάποιος με το ζόρι. Και μη μας πούν ότι «τράβηξε» πολύ η συνεδρίαση, γιατί αφενός δεν καθυστέρησε, αφετέρου όλοι αυτοί που την «κοπάνησαν» πρόωρα, συμφώνησαν με τον περιφερειάρχη να ενταχθούν 25 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στο χθεσινό συμβούλιο, αρνούμενοι την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης να γίνει μια άλλη συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες για να συζητηθούν.  

Ετσι αντιλαμβάνονται το ρόλο και την ευθύνη τους απέναντι στους ψηφοφόρους τους, αρκετοί σύμβουλοι της Ν.Δ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Ας το έχουν κι αυτό υπόψη τους αυτοί που τους εξέλεξαν.

Οι μόνοι που είναι συνεπείς και στις συνεδριάσεις, είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, αντιπαλεύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του αστικού θεσμού της τοπικής διοίκησης, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας τα προβλήματα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης