Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Καταδικάζουμε τη στάση της αστυνομίας στην ορκωμοσία Reviewed by Momizat on . «Στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣ «Στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣ Rating: 0

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Καταδικάζουμε τη στάση της αστυνομίας στην ορκωμοσία

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Καταδικάζουμε τη στάση της αστυνομίας στην ορκωμοσία

«Στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πήρε μέρος στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου καταδικάζοντας τη στάση της αστυνομίας που για πολλοστή φορά προέβη σε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα υπογράψουμε πρακτικό ορκωμοσίας τις επόμενες μέρες δηλώνοντας ότι θα υπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση της Περιφέρειας και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αιτημάτων.
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μεταξύ των άλλων είναι:
• Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη – σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.
• Να βρεθούμε μαζί με τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική, για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, για την εκτροπή του Αχελώου, να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων».
• Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
• Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της “ανταποδοτικότητας”, που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.
• Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, τον φυσικό πλούτο.
• Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες, να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.
Ζητάμε να μην παραχωρηθεί κανένα προνόμιο και διευκόλυνση στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και τους εκπροσώπους της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που μεταξύ άλλων οργανώνει δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μέλη του ΚΚΕ, σε εργαζόμενους αγωνιστές, σε μετανάστες. Η Χ.Α. πρέπει να απομονωθεί πολιτικά μέσα και έξω απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, στα σωματεία και τους συλλόγους. Ο φασισμός αποτελεί γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, προβάλλεται και ενισχύεται για να είναι αιχμή του δόρατος απέναντι στους κομμουνιστές και το εργατικό λαϊκό κίνημα. Απ’ αυτή τη σκοπιά χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην ΕΕ και την ιδεολογία της που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, που στηρίζει τους φασίστες ναζιστές στην Ουκρανία στο ματοκύλισμα του ουκρανικού λαού, που οργανώνει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Χρειάζεται συνεπές και αδιαπραγμάτευτο αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, και όχι μόνο να διαδηλώνουμε ενάντια στη ΧΑ και απ’ την άλλη να διαβεβαιώνουμε ότι η θέση μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται να καταδικάσουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία που διεξάγεται με επιχειρησιακό κέντρο τη Θεσσαλία και τη Λάρισα και να απαιτήσουμε το κλείσιμό του, θέση που μόνο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση υιοθετούν και παλεύουν.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Μπούτας Βαγγέλης
Λούμας Γιώργος
Χαλάτσης Αστέρης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή