“Λαϊκή Συσπείρωση” κατά “Φυσάει Κόντρα” με αφορμή τον Κούλογλου και φόντο τον αντικομμουνισμό Reviewed by Momizat on . Νέα διάσταση παίρνει η μη ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, της πρότασης της παράταξης «Φυσάει Κόντρα», να προταθεί στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νέα διάσταση παίρνει η μη ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, της πρότασης της παράταξης «Φυσάει Κόντρα», να προταθεί στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Rating: 0

“Λαϊκή Συσπείρωση” κατά “Φυσάει Κόντρα” με αφορμή τον Κούλογλου και φόντο τον αντικομμουνισμό

“Λαϊκή Συσπείρωση” κατά “Φυσάει Κόντρα” με αφορμή τον Κούλογλου και φόντο τον αντικομμουνισμό

Νέα διάσταση παίρνει η μη ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, της πρότασης της παράταξης «Φυσάει Κόντρα», να προταθεί στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου «Νεοναζί, το Ολοκαύτωμα της Μνήμης». Όπως γράφαμε και χθες (εδώ), η Λαϊκή Συσπείρωση διά του Γ. Καΐκη εξέφρασε έντονες διαμαρτυρίες, όχι για την ανάγκη συζήτησης για τον φασισμό, αλλά για το είδος του ντοκιμαντέρ. Με σαφέστατα επιχειρήματα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων εξέθεσε – παρουσιάζοντας  στοιχεία – την άποψη, ότι ουσιαστικά ο κ. Κούλογλου είναι αντικομμουνιστής. Μέρος αυτής της εισήγησης, δημοσιεύεται σήμερα, καθώς εστάλη από το γραφείο Τύπου της παράταξης, προκειμένου να γίνει αντιληπτή και κατανοητή, αλλά και να φανεί, τι ακριβώς προτείνεται για την ουσιαστική συζήτηση για τον φασισμό. Το κείμενο έχει ως εξής:

 

 

Γιώργος Καϊκης: Δεν θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα παιδιά μας!

Δεν μπορεί μια παράταξη που αυτοαποκαλείται «αριστερή», όπως το Φυσάει Κόντρα, να προτείνει τον αντικομμουνιστή κ.Κούλογλου για «δάσκαλο» κατά του φασισμού

 

Συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, σχετικά με την πρόταση, για προβολή στα σχολεία ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου-σκηνοθέτη Σ. Κούλογλου για το φαινόμενο του φασισμού. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ξεκάθαρη ήταν η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αναπτύχθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο Τρικάλων Γιώργο Καϊκη. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέπτυξε τα εξής:

«Το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ συνιστά ένα κατά Κούλογλου χρονικό του φασισμού και των αιτιών του. Το γιατί είναι «κατά Κούλογλου» και όχι «αντικειμενικό» όπως εξ ορισμού θα έπρεπε να «τείνει να είναι» κάθε ντοκιμαντέρ λέμε τα εξής απλά:

Το επιλεγμένο υλικό και η οργάνωσή του, μπορεί μεν μέσα του να έχει στοιχεία αντικειμενικής πληροφόρησης – αλλά, η όποια αντικειμενική πληροφόρηση επεξεργάζεται, «κόβεται και ράβεται» στα μέτρα του σκηνοθέτη. Αντί να οδηγούμαστε σε συμπεράσματα μέσα από το αρχειακό υλικό ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί το υλικό για να καταλήξει στα συμπεράσματα που ο ίδιος θέλει να καταλήξει.

Και αυτό δεν μπορεί να είναι παρά χειραγώγηση που αγγίζει τα όρια της παραπληροφόρησης, γιατί θα ήταν ανεξήγητη η αντίφαση, πώς, ένας πανέξυπνος και ικανός σκηνοθέτης εντελώς ξαφνικά, αγνοεί να απαντήσει σε λογικά ερωτήματα που συνεχώς ξεπηδούν στην επιφάνεια.

Πράγμα που σημαίνει δεν μπαίνει βαθιά στην υπόθεση, δεν ανοίγει κλεισμένες πόρτες. Στέκεται σε γενικότητες για να είναι «γενικά» αποδεκτό

Δεν μας λέει ο κ. Κούλογλου , ποιος γεννά το φασισμό;

Ο φασισμός δε γεννιέται μόνος του και «αυθόρμητα», ούτε έρχεται από «κάπου έξω» από την κοινωνία. Δε γεννιέται επειδή «οι αξίες χάθηκαν» και η «παιδεία είναι ανύπαρκτη». Γεννιέται από τις αξίες και την παιδεία που καλλιεργεί η καπιταλιστική κοινωνία. Είναι γέννημα θρέμμα αυτής της κοινωνίας , αυτού του συστήματος, του καπιταλισμού.

 Δε μας λέει ο κ. Κούλογλου , ποιος τσάκισε το φασισμό;

Οι οργανωμένοι λαοί, η τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού , η δύναμη του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο, της ΕΣΣΔ. Στη χώρα μας και στην περιοχή μας ποιος αντιστάθηκε τις θηριωδίες του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών του; Ο οργανωμένος λαός μέσα από το ΕΑΜ & τον ΕΛΑΣ .

Αυτά όμως δεν τα βλέπει η «αντικειμενική» κατά τα’ άλλα ματιά του κ. Κούλογλου

Αλλά τι να περιμένει κανείς. Το βιογραφικό του είναι γνωστό.

Ο Κούλογλου είναι πεπειραμένος και στο είδος του ντοκιμαντέρ, αλλά και στην τέχνη του αποπροσανατολισμού και του αντικομμουνισμού.

Έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τον «εμφύλιο» κι αφού φρόντισε να παρελάσουν οι πάντες για να πουν την άποψή τους, τους μόνους που δε βρήκε για να ζητήσει τη δική τους γνώμη ήταν οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ!

Έχει ασχοληθεί με τον αντιδικτατορικό αγώνα και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, απέφυγε σκοπίμως, κατά πάγια τακτική του, να συμπεριλάβει και κομμουνιστές, που επίσης συμμετείχαν.

Είναι φανερό, ότι τον κ. Κούλογλου ούτε η αντικειμενική και στοιχειωδώς δημοκρατική ευαισθησία τον διακρίνει, ούτε η πραγματική διάσταση των ιστορικών γεγονότων τον ενδιαφέρει. Και θεωρεί αρκετό, να παρουσιάσει τις απόψεις και τη μαρτυρία όλων, πλην του ΚΚΕ

Σε άλλες παραγωγές του, πχ στο ντοκιμαντέρ του με τον τίτλο «Ολιγαρχία», έχει αναλάβει σαφή ρόλο, στην εκστρατεία ξαναγραψίματος της Iστορίας και στην εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Μάλιστα έχει πάρει και βραβείο αντικομμουνισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παλιότερο ντοκυμαντέρ του που προβλήθηκε από τη ΝΕΤ. Και πώς άλλωστε η ΕΕ να μην βραβεύσει τέτοια «δημιουργήματα», αφού έχει κάνει επίσημο δόγμα της τη «θεωρία των άκρων» και εφαρμόζει  απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων σε χώρες της;

Ο κ. Κούλογλου είναι πεπειραμένος και στο είδος του ντοκιμαντέρ, αλλά και στην τέχνη του αντικομμουνισμού. Θήτευσε, εξάλλου, για χρόνια στην κρατική, δημόσια τηλεόραση.Έχει πληθώρα τέτοιων «δημιουργημάτων» στο βιογραφικό του.

Μπορούν άραγε σκηνοθέτες ή δημοσιογράφοι , όπως ο κ. Κούλογλου:

 • που με βρώμικο μελάνι προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία των λαών, εξισώνοντας το φασισμό με τον κουμμουνισμό

• που πρωτοστατούν σ’ αυτή την ανιστόρητη και αντιεπιστημονική εκστρατεία των άκρων

• που καλλιεργούν τον αντικομμουνισμό , στο έδαφος του οποίου ευδοκιμεί ο φασισμός

• που εξυμνούν τα κινήματα τύπου πλατείας , που ήταν εκκολαπτήρια της Χρυσής Αυγής

να διδάξουν Ιστορία στα παιδιά μας;

Δεν μπορεί να έρχεται μια τέτοια πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο από παράταξη που αυτοαποκαλείται «αριστερή».

Η πραγματική Ιστορία βρίσκεται δίπλα μας. Είναι ζωντανή ακόμα. Βρίσκεται στους επιζώντες αγωνιστές μαχητές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ. Αυτοί έγραψαν αρκετά γράμματα σ’ αυτές τις «λαμπρές σελίδες», στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Να τους καλέσουμε  στα σχολεία να μιλήσουν γι’ αυτά που έζησαν. Γι’ αυτά που έκαναν και που είναι ανάγκη να τα μαθαίνουμε, γιατί χρειάζεται να τα ζωντανέψουμε με τη νέα αντεπίθεση και αντίσταση της εποχής μας

Η πραγματική ιστορία βρίσκεται στις τόσες αιματοβαμένες γωνιές της πόλης και του νομού μας. Τη δείχνει ο Στρατηγός Σαράφης στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων , οι 5 ΕΠΟΝίτες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, είναι ο τόπος θυσίας των Νταμαριών κάτω από το λόφο Αϊ –Λια, το Περτούλι ( έδρα του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ), η Μερίτσα, η Πόρτα, η Φαρκαδόνα, η Τσιούκα. Να οργανώσουν τα σχολεία πρόγραμμα ιστορικών εκδρομών με τους εν ζωή πραγματικούς πρωταγωνιστές».

 

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Αφήστε το σχόλιο σας