ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Αξιολόγηση στον Δήμο Τρίκκαίων σημαίνει εκποίηση δημοτικής περιουσίας Reviewed by Momizat on .   Η αξιολόγηση των δομών και στον Δήμο Τρικκαίων ένα ακόμη χτύπημα στα συμφέροντα των εργαζομένων Η δημοτική αρχή των Τρικάλων για μια ακόμη φορά συντάσσετ   Η αξιολόγηση των δομών και στον Δήμο Τρικκαίων ένα ακόμη χτύπημα στα συμφέροντα των εργαζομένων Η δημοτική αρχή των Τρικάλων για μια ακόμη φορά συντάσσετ Rating: 0

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Αξιολόγηση στον Δήμο Τρίκκαίων σημαίνει εκποίηση δημοτικής περιουσίας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Αξιολόγηση στον Δήμο Τρίκκαίων σημαίνει εκποίηση δημοτικής περιουσίας

 

Η αξιολόγηση των δομών και στον Δήμο Τρικκαίων ένα ακόμη χτύπημα στα συμφέροντα των εργαζομένων Η δημοτική αρχή των Τρικάλων για μια ακόμη φορά συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΚΕΔΕ, αλλά και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ στο θέμα της αξιολόγησης των δομών των Δήμων με το πρόσχημα ότι η αξιολόγηση μπορεί δήθεν να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων. Η αναδιοργάνωση και αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών, και του δήμου μας, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών προς όφελος των εργαζομένων στον δήμο, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ακολουθεί τη στρατηγική της ΕΕ, νομιμοποιεί και υλοποιεί την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που σχεδιάζει τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και της τοπικής διοίκησης έτσι ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τη διευκόλυνση επένδυσης κεφαλαίων και διασφάλισης κερδών από τα μονοπώλια σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες που ιδιωτικοποιούνται (νερό, απορρίμματα, κοινωνικές υπηρεσίες, κ.ά.). Η αξιολόγηση θα αποτελέσει εργαλείο στην εφαρμογή Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην εκποίηση της δημόσιας δημοτικής λαϊκής περιουσίας, στην αξιοποίηση και διαχείριση του “ανθρώπινου δυναμικού” των εργαζομένων στους δήμους για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδιασμών. Αυτά σημαίνουν ότι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώνουν περισσότερα από τη τσέπη τους για δημόσια αγαθά και κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του δήμου ό θα αποτελούν μια “δεξαμενή” ελαστικά απασχολούμενου προσωπικού που θα μετακινείται από υπηρεσία σε υπηρεσία, από δομή σε δομή, από δήμο σε δήμο, από περιφέρεια σε περιφέρεια, από διαθεσιμότητα σε διαθεσιμότητα, από την απόλυση στην επαναπρόσληψη με συμβάσεις εργασίας πείνας, ή στην κατάταξη στις λίστες των πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργων.
Από την αξιολόγηση των δομών αναμένεται να αντληθεί ένα μεγάλο μέρος των χιλιάδων υπαλλήλων που θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το αμέσως επόμενο διάστημα για να «κλείσει» η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τις 12.500 διαθεσιμότητες. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ,για την εξυπηρέτηση του κυβερνητικού προσανατολισμού που στοχεύει στην απόλυση εργαζομένων και από την Τοπική Διοίκηση, συνέστησε ομάδα αξιολόγησης των δομών με εργαζόμενους διαφόρων υπηρεσιών ,δίνοντας τις σαφείς κατευθύνσεις του υπουργείου Εσωτερικών με επωνυμία «Προδιαγραφές του έργου των ομάδων αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δήμων».
Μ΄αυτές τις κατευθύνσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους όσο και συνολικά η λειτουργία τους αντιμετωπίζονται με καθαρά δημοσιονομικούς όρους. Στόχος είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας των δήμων και η ενίσχυση της οικονομικής τους βιωσιμότητας, που σημαίνει απολύσεις, φόρους, χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις. Στην ομάδα αξιολόγησης που συνέστησε ο Δήμαρχος δεν έχουν κανένα λόγο να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων , διαπραγματευόμενοι δήθεν τους όρους αυτής, ενώ ουσιαστικά θα εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης που ακολουθούν πιστά ΚΕΔΕ και πλειοψηφίας ΠΟΕ ΟΤΑ , οι οποίες συμφωνούν με την αξιολόγηση των δομών, την ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα κ.α.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την αξιολόγηση των δομών των Δήμων , γιατί σημαίνει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ανταποδοτικότητα, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις εργαζομένων. Καταγγέλλουμε την τακτική του Δημάρχου Τρικκαίων και της δημοτικής αρχής και καλούμε τους εργαζόμενους να αντιταχθούν σ΄αυτά και σε παρόμοια αντεργατικά σχέδια με οργάνωση, αγώνα, διεκδίκηση, καταδίκη των δυνάμεων που σκάβουν το λάκκο των δικαιωμάτων τους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή