"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία τα διεθνή ΜΜΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει αυτοδυναμία εστιάζουν οι αναλύσεις των ξένων ανταποκριτών – Πρωτοφανές το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων, έως και 900 ξένοι ανταποκριτές έχουν διαπιστευτεί για να καλύψουν τον εκλογικό μαραθώνιο

Περισσότεροι από 870 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος από αυτόν στις εκλογές του 2012, εκατοντάδες τεχνικοί, κάμερες και συνεργεία δεκάδων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικτύων, μια πανστρατιά ανθρώπων της Ενημέρωσης καλύπτουν την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.

Το πρωτοφανές ενδιαφέρον των ξένων για τις ελληνικές εκλογές αποτυπώνεται και σήμερα στα πρωτοσέλιδα και στις σελίδες των ηλεκτρονικών Μέσων σε Ευρώπη και Αμερική.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως τα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν με… κομμένη την ανάσα την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα με τον γαλλικό Τύπο να υπενθυμίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τις βρετανικές εφημερίδες να επισημαίνουν πως αν και το αντιμνημονιακό κόμμα είναι το μεγάλο φαβορί, δεν αναμένεται να επιτύχει αυτοδυναμία και τα αμερικανικά δημοσιεύματα να υπογραμμίζουν ότι με μία νίκη ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει γίνει η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους με τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει ο ξένος τύπος, έχει υποσχεθεί, μεταξύ άλλων, στον ελληνικό λαό ότι θα “ακυρώσει” τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.

Reuters

Για το πρακτορείο “Reuters”, o ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μία ιστορική νίκη. “Οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με την κάλπη να βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αριστερό κόμμα έχει δεσμευτεί να αποσύρει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Με μία νίκη ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσε να προκύψει η πρώτη κυβέρνηση την ευρωζώνη που ανοιχτά έχει δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει τους αντιμνημονιακούς όρους στο πρόγραμμα δανεισμού της από την Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Le Monde

Υπό τον τίτλο: “Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ;, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. “Σύμφωνα με το εκλογικό του πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος, να ενισχύσει τις επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας”. γράφει η “Le Monde”. Στο σχετικό δημοσίευμα, η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης και προεκλογική αφίσα του κόμματος με τον ηγέτη του να ποζάρει χαμογελαστός. Για την “Le Monde”, η σημερινή κάλπη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα.

Liberation

Για την εφημερίδα L iberation : “Το Ριζοσπαστικό Κόμμα ΣΥΡIZA βαδίζει προς την εξουσία” .

Η αριστερή εφημερίδα απεικονίζει τον ηγέτη του κόμματος , Αλέξη Τσίπρα, να κραδαίνει την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης