“Λευκή εβδομάδα” Reviewed by Momizat on . Είδατε τι εκπληκτικά πράγματα μπορούν να πετύχουν δύο (ή και περισσότερα κατά περίπτωσιν) υπουργεία, όταν, παραμερίζοντας τα όποια –πραγματικά ή τεχνητά- εμπόδι Είδατε τι εκπληκτικά πράγματα μπορούν να πετύχουν δύο (ή και περισσότερα κατά περίπτωσιν) υπουργεία, όταν, παραμερίζοντας τα όποια –πραγματικά ή τεχνητά- εμπόδι Rating: 0

“Λευκή εβδομάδα”

“Λευκή εβδομάδα”
Είδατε τι εκπληκτικά πράγματα μπορούν να πετύχουν δύο (ή και περισσότερα κατά περίπτωσιν) υπουργεία, όταν, παραμερίζοντας τα όποια –πραγματικά ή τεχνητά- εμπόδια, αποφασίζουν να συνεργαστούν αρμονικά και ισότιμα για το κοινό καλό;
Έτσι, λοιπόν, μετά την πρωτοβουλία που από κοινού ανέλαβαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας για την εξαφάνιση της αιθαλομίχλης (ως φυσικο-χημικό πια φαινόμενο), σειρά έχει τώρα η αναβάθμιση του τουρισμού και μέσω αυτού η αναθέρμανση της χειμαζόμενης οικονομίας μας.
«Δράστες» – φορείς της νέας πρωτοβουλίας είναι τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας με την καθιέρωση της «Λευκής Εβδομάδας» (κάθε 4-7 Μαρτίου του έτους) ή αλλιώς «σχολικής ανάπαυλας». Όπερ σημαίνει ότι, στο διάστημα αυτό, τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά κι έτσι οι οικογένειες -τουλάχιστον των μαθητών- θα μπορούν, ελεύθερες από ανελαστικές υποχρεώσεις κι απερίσπαστες πια, να εκδράμουν  στα σαλέ και στους μαγευτικούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας (εξ ου και ο τίτλος «Λευκές»).
 Διότι, εν τέλει, αυτό που πραγματικά λείπει από τους Έλληνες σήμερα δεν είναι ακριβώς ειπείν το χρήμα (κακοπαθημένη η ρήση «λεφτά υπάρχουν», αλλά αποδίδει με σαφήνεια και πληρότητα την αλήθεια, γι’ αυτό και την επαναλαμβάνω, στο μέτρο που, σύμφωνα με μιαν άλλη εξίσου σοφή ρήση «μαζί τα φάγαμε», περίσσεψαν και μερικά που, για να τα φάνε κι αυτά, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις και ευκαιρίες), αλλά ο χρόνος και ο τόπος για να το ξοδέψουν ικανοποιώντας έτσι τη ζωτική ανάγκη – αξίωση: «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».
Πρόκειται για την υλοποίηση, επιτέλους, μιας πρότασης (χρόνιο αίτημά της) που υπέβαλε πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που υλοποιείται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της οποίας, μολονότι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι, εν τούτοις οι γνωστές δυνάμεις της αδράνειας και της συντήρησης μάς εμποδίζουν, επί εθνική ζημία, να συντονίζουμε μαζί της σε κορυφαία ζητήματα τον βηματισμό μας.
Απορώ, πάντως, με τις καταδικαστικές ανακοινώσεις που έσπευσαν να εκδώσουν επ’ αυτού κάποιοι φορείς, όπως π. χ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), κάνοντας λόγο για στάση (εκ μέρους των αρμοδίων) «Μαρίας Αντουανέτας» («αν δεν έχετε ψωμί, να φάτε παντεσπάνι») ή ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να φύγουν ούτε ένα Σαββατοκύριακο, γιατί η πολιτική της λιτότητας τους έχει γονατίσει και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες», καθώς και άλλα τέτοια λυρικά και καθόλου πρωτότυπα στα οποία μας έχει συνηθίσει πια ο άκρατος λαϊκισμός.
Δέσμιοι χρόνιων και ακατανίκητων εμμονών και στερεοτύπων όλοι αυτοί που αντιδρούν, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι για την κυβέρνηση η «Λευκή Εβδομάδα» αποτελεί -άλλη μία- επιλεγμένη, βάσει αυστηρών κριτηρίων, εκπαιδευτική και αθλητική προτεραιότητα η οποία, επιπλέον, θα προσπορίσει στη χώρα μας σοβαρά οικονομικά οφέλη.
Στο κάτω κάτω, ο χρόνος έχει τόσες άλλες –ανεξαρτήτως χρώματος- εβδομάδες σε κάθε περίπτωση παραγωγικές.
Τέλος, ας μου επιτραπεί να απευθύνω μια φιλική σύσταση: προσοχή, παιδιά, στο σκι. Θυμηθείτε μόνο τι έπαθαν πρόσφατα κάποιοι λάτρες του (Σουμάχερ, Μέρκελ).
 
ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)
 
16/01/2014

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή