Λεφτά υπάρχουν; Reviewed by Momizat on . Φαίνεται πως είχε δίκιο ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», παρά τις ειρωνείες και τον χλευασμό που εισέπραξε από τους πο Φαίνεται πως είχε δίκιο ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», παρά τις ειρωνείες και τον χλευασμό που εισέπραξε από τους πο Rating: 0

Λεφτά υπάρχουν;

forodiafigi
Φαίνεται πως είχε δίκιο ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», παρά τις ειρωνείες και τον χλευασμό που εισέπραξε από τους πολιτικούς του αντιπάλους κι όχι μόνο. Δυο πρόσφατες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που διαβάσαμε στις εφημερίδες από τις χιλιάδες βέβαια που υπάρχουν, επιβεβαιώνουν την παραπάνω ρήση.

1. «Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι την 26η Μαΐου 2015 μετά από συντονισμένη ενέργεια των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της, υπό την επίβλεψη της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, διεκπεραιώθηκε σημαντικού ενδιαφέροντος φορολογική υπόθεση η οποία αφορούσε σε παλιότερα έτη και βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα. Αποτέλεσμα ήταν η είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο του ποσού των 14.800.606,00 ΕΥΡΩ».

2. «Οφειλόμενους φόρους, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, κατέβαλε στο δημόσιο ταμείο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ελλάκτωρ» Λεωνίδας Μπόμπολας προκειμένου να αποφύγει δικαστικές εμπλοκές για φοροδιαφυγή. Ο καταλογισμός των οφειλομένων ποσών έγινε από τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από καιρό από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τους καταθέτες της λεγομένης λίστας Λαγκάρντ που ελέγχονται για τη νομιμότητα των καταθέσεών τους και κυρίως για το αν έχουν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους».

Ας ελπίζουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει τη βούληση και δεν θα αντιγράψει την αδιαφορία και την αδράνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να εισπράξει πολλά δισεκατομμύρια.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. Για την περίπτωση Μπόμπολα το Mega, διαμαρτύρονταν: «τέτοιου είδους χειρισμοί προκαλούν ανησυχία και δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο»!!.τόσο απροκάλυπτα. Γιατί άραγε;

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή