«Λεωφόρος» το 84% του Ε65 στο τμήμα Tρίκαλα – Ξυνιάδα Reviewed by Momizat on . Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65 που θα ενώνει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό, διατρέχοντας την Κεντρική Ελλάδα.  Ειδικότερα, στο 8 Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65 που θα ενώνει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό, διατρέχοντας την Κεντρική Ελλάδα.  Ειδικότερα, στο 8 Rating: 0

«Λεωφόρος» το 84% του Ε65 στο τμήμα Tρίκαλα – Ξυνιάδα

«Λεωφόρος» το 84% του Ε65 στο τμήμα Tρίκαλα – Ξυνιάδα

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65 που θα ενώνει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό, διατρέχοντας την Κεντρική Ελλάδα. 

Ειδικότερα, στο 83,49% ανέρχεται το ποσοστό ολοκλήρωσης των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα μέχρι τα Τρίκαλα.

e65

Στόχος, ο οποίος πια θεωρείται εφικτός, είναι να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα, μήκους 90 χλμ., τον ερχόμενο Μάρτιο του 2017.

Το μεγάλο πρόβλημα του Ε65 παραμένει η σύνδεση με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. Για την ΠΑΘΕ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά τότε η σύνδεση θα επιτευχθεί μέχρι το 2020. Για την Εγνατία Οδό το τοπίο είναι θολό με τις πιο… αισιόδοξες εκτιμήσεις να τοποθετούν την ολοκλήρωση του έργου (… που δεν έχει ξεκινήσει καν) το 2024.

Το συνολικό έργο μέχρι την Εγνατία απόστασης 231 χλμ. είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, και αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Π.Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

economy365.g

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή