Ληθαίος – Τι με κοιτάς που είμαι θυμωμένος και μελαγχολικός … Reviewed by Momizat on . Και εκεί που θεωρείς πως ο ποταμός της Λήθης λησμονεί…διαψεύδεσαι! Μέσα από μια φυσική γενετήσια διαδικασία αναγεννάτε , φουσκώνει και επαίρεται. Είναι η στιγμή Και εκεί που θεωρείς πως ο ποταμός της Λήθης λησμονεί…διαψεύδεσαι! Μέσα από μια φυσική γενετήσια διαδικασία αναγεννάτε , φουσκώνει και επαίρεται. Είναι η στιγμή Rating: 0

Ληθαίος – Τι με κοιτάς που είμαι θυμωμένος και μελαγχολικός …

lithaios 2

Και εκεί που θεωρείς πως ο ποταμός της Λήθης λησμονεί…διαψεύδεσαι! Μέσα από μια φυσική γενετήσια διαδικασία αναγεννάτε , φουσκώνει και επαίρεται.

Είναι η στιγμή που ο γιος της Λήθης χάνει την προσανατολιστική του διάθεση και μας αφήνει ενεούς. Είναι η στιγμή που πλησιάζει επικίνδυνα, παράτολμα αλλά και ερωτικά, με ένα απειλητικό άγγιγμα, τις 10 γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του.

Είναι η ώρα που το υδάτινο φίδι των Τρικάλων φέρνει συνειρμικά στις θύμησες των παλιών τις πλημμύρες που απείλησαν κατά καιρούς την ομαλή ζωή των κατοίκων.

Η τροφοδότηση του με το βρόχινο νερό και η ένωση του με τον Πηνειό τον καθιστούν μια δύναμη ενέργειας, καλλαισθησίας αλλά και ζωής.

Οι μύθοι που συνοδεύουν τα γάργαρα νερά του υποφώσκουν σα το ρομαντικό σεληνόφως και αποτελούν πηγή έμπνευσης και σκέψης για κάθε ρομαντικό.

Είναι ο Ληθαίος, το τρικαλινό ποτάμι που σημαδεύει την πόλη μας και αποτελει σημείο αναφοράς.

 

lithaios 1

 

εικόνες από το ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας