"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις “Τύποις” για τρικαλινούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

afisa_tupois

Το βιβλιοπωλείο – εκδόσεις «Τύποις» διοργανώνει λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:

1. Παιδικά διηγήματα
2. Διηγήματα για εφήβους
3. Διηγήματα για ενηλίκους

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι του νομού Τρικάλων ανεξάρτητα από την ηλικία. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα και ένα διήγημα σε όποια από τις τρεις κατηγορίες επιλέξουν.

Το κάθε έργο που θα κατατεθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει:
1. Για την κατηγορία παιδικού διηγήματος τις 3000 λέξεις
2. Για την κατηγορία εφηβικού διηγήματος τις 4000 λέξεις
3. Για την κατηγορία των ενηλίκων τις 5000 λέξεις

Όροι συμμετοχής

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι κάτοικοι του Νομού Τρικάλων. Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Εκτός από τα παραπάνω αντίτυπα απαιτείται και ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου σε μορφή αρχείου κειμένου αποθηκευμένο σε CD. Τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου καθώς και η κατηγορία στην οποία εντάσσεται το έργο τους (διήγημα για παιδιά, διήγημα για εφήβους, διήγημα για ενήλικους) θα πρέπει να αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του έργου που θα καταθέσουν.
Τα πέντε αντίτυπα, ο μικρός φάκελος καθώς και το CD θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη: 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Πες μια ιστορία» στη διεύθυνση: Βιβλιοπωλείο «Τύποις», Πλατεία Μακαρίου 10 – Τρίκαλα – Τ.Κ. 42100.

Καταληκτική ημερομηνία και αξιολόγηση

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τα έργα τους έως τις 31 Ιουνίου 2015 (ημερομηνία ταχυδρομείου). Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς του νομού Τρικάλων και θα γίνει στο διάστημα από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
Βραβεία
1. Από τις εκδόσεις «Τύποις» θα κυκλοφορήσουν το Δεκέμβριο του 2015 τρεις διαφορετικές εκδόσεις που θα περιλαμβάνουν τα δέκα καλύτερα διηγήματα κάθε κατηγορίας.
2. Τα τρία καλύτερα έργα κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν δώρα από το βιβλιοπωλείο «Τύποις». Το σύνολο των διακριθέντων έργων θα ανακοινωθούν στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της περιοχής.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης