Λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Θεσσαλό ήρωα Αχιλλέα Reviewed by Momizat on . Ένα ενδιαφέρον λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Θεσσαλό ήρωα Αχιλλέα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων 7.μ.μ.. Διοργαν Ένα ενδιαφέρον λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Θεσσαλό ήρωα Αχιλλέα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων 7.μ.μ.. Διοργαν Rating: 0

Λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Θεσσαλό ήρωα Αχιλλέα

Λογοτεχνικό αφιέρωμα στον  Θεσσαλό ήρωα  Αχιλλέα

Ένα ενδιαφέρον λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Θεσσαλό ήρωα Αχιλλέα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων 7.μ.μ.. Διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Γεωργία- Γοργώ Αλεξίου Γενική Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας θα είναι η κύρια ομιλήτρια και θα αναπτύξει το θέμα: «ΑΧΙΛΛΕΑΣ – Ο ΗΡΩΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ» η καταγωγή, τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, η δράση του και η προσωπικότητα του ήρωα, όπως διαφαίνονται μέσα από το έπος του Ομήρου.
Θα απαγγελθεί στην αρχή στην καθαυτό ομηρική γλώσσα και γραφή της ραψωδίας που αναφέρεται την ταφή του Έκτορα γιου του βασιλιά της Τροίας Πριάμου που σκοτώθηκε σε μονομαχία με τα δόρατα με τον Αχιλλέα και μετά την ομιλία θα λάβει χώρα θεατρικό αναλόγιο με αποσπάσματα από την Ιλιάδα που θα αποδώσουν λογοτέχνες μέλη της Ένωσης. Όπου δε θα χρειαστεί θα γίνει προβολή εικόνων από το Τρωϊκό Πόλεμο στην Οθόνη. Στο τέλος η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με μαέστρο την κ. Ελένη Ζιάκα θα κλείσει την εκδήλωση με τετράφωνα τραγούδια που θα αναφέρονται στην ελληνική αρχαιότητα αφενός αλλά και στο σύγχρονο ελληνικό λαϊκό πολιτισμό.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αφήστε το σχόλιο σας