Λουκέτο και στην ΑΝΕΝΤ Reviewed by Momizat on . Μια ακόμη ανώνυμη εταιρία της αυτοδιοίκησης βάζει λουκέτο. Πρόκειται για την ΑΝΕΝΤ, την Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Τρικάλων, η οποία, με απόφαση του Περιφερειακο Μια ακόμη ανώνυμη εταιρία της αυτοδιοίκησης βάζει λουκέτο. Πρόκειται για την ΑΝΕΝΤ, την Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Τρικάλων, η οποία, με απόφαση του Περιφερειακο Rating: 0

Λουκέτο και στην ΑΝΕΝΤ

Λουκέτο και στην ΑΝΕΝΤ

Μια ακόμη ανώνυμη εταιρία της αυτοδιοίκησης βάζει λουκέτο. Πρόκειται για την ΑΝΕΝΤ, την Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Τρικάλων, η οποία, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, λύεται και οδεύει προς εκκαθάριση.

Αιτία του λουκέτου είναι η αλλαγή στα της αυτοδιοίκησης, με τις συνενώσεις του «Καλλικράτη». Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ως λόγο ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μιχαλάκης. Ο οποίος, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Σώματος, ανέφερε: Το τελευταίο διάστημα η εταιρία παρουσιάζει ζημίες, πράγμα το οποίο ήταν

και είναι αναμενόμενο, αφού η περίοδος αυτή συμπίπτει με τη δημοσίευση και έναρξη εφαρμογής του Ν. 3852/2010, ο οποίος άλλαξε το χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιούργησε κενό στη λειτουργία όλων των εταιριών στις οποίες αποκλειστικοί μέτοχοι ήταν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι αναδιαρθρώθηκαν εκ βάθρων και σαν συνέπεια υπήρξε κενό στη διοίκηση, στη λειτουργία, στη συμμετοχή σε έργα και προγράμματα και στον προγραμματισμό των άμεσων μελλοντικών έργων και ενεργειών που θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα».

Ουσιαστικά, αυτό που συνέβη, ήταν η μεταφορά του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια, η οποία πλέον – από το 2015 – θα διαχειρίζεται τα των αναπτυξιακών προγραμμάτων στο σύνολό τους. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε τεθεί ως θέμα η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά αντέδρασε η αντιπολίτευση, θέτοντας ζήτημα και για τις ζημίες. Πλέον, με την απόφαση για εκκαθάριση, όλα τίθενται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας. Κάτι που δείχνει και τον δρόμο για το πώς νοείται στο εξής ο δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης, που μάλλον αγνοούμε, εμμένοντας μόνο στο τι συμβαίνει στον νομό Τρικάλων.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Πρώτη δημοσίευση 24-3-14 ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας