"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

ΛΥΣΗ ΣΤΟ 31o νηπιαγωγειο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης διδακτηρίου επέλυσε ο Δήμος Τρικκαίων. Βάσει απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το 31ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, μετά από χρόνια μετεγκαθίσταται σε αίθουσες που βρίσκονται στον αύλειο χώρο των 3ου και 9ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Εμφάνιση 31 nip5.JPG

Πλέον, από τη νέα σχολική χρονιά, τα νήπια δεν θα παρακολουθούν μαθήματα και δραστηριότητες σε αίθουσες στο ισόγειο δύο πολυκατοικιών (επί της οδού Βαλαωρίτου, με αυλή… την πυλωτή τους), αλλά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε τροποποίηση της παλιότερης απόφασης του Σώματος, για μεταστέγαση του νηπιαγωγείου σε κτήριο ιδιοκτησίας συμπολίτη. Ομως κρίθηκε ότι επρόκειτο για κτήριο που απαιτούσε εξαιρετικά μεγάλο κόστος ανακατασκευής. Πλέον, ο νέος χώρος είναι το λυόμενο κτίσμα στο τέλος της αυλής του ιστορικού διδακτηρίου των Τρικάλων.

Εμφάνιση 31 nip9.JPG

Το κτίσμα μετασκευάστηκε πλήρως:
– Διαχωρίστηκαν σε δύο οι αίθουσες
– Ειδικό χώρισμα που επιτρέπει τη συνένωσή τους, σε περίπτωση εκδηλώσεων
– Κατασκευάστηκαν τουαλέτες για τα νήπια και το προσωπικό
– Κατασκευάστηκε κουζινάκι
– Αναμορφώθηκε η στέγη
– Εγινε θερμομόνωση και υγρομόνωση της οροφής
– Τοποθετήθηκαν νέες πόρτες και παράθυρα, ενώ διανοίχτηκαν και δύο νέα παράθυρα, όλα με θερμοδιακοπή
– Ανακατασκευάστηκαν η υδραυλική και η αποχετευτική εγκαταστάσεις
– Ανακατασκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις θέρμανσης, προκειμένου να λειτουργούν αυτόνομα.
Σήμερα τοποθετήθηκαν εσωτερικά τα πόμολα, ενώ απομένει πλέον μόνο το βάψιμο του κτίσματος, εντός και εκτός του, με χρώματα που συνάδουν σε νηπιαγωγείο.

Ο Δήμος Τρικκαίων επεδίωξε και ολοκλήρωσε την καλύτερη – δεδομένων των οικονομικών συνθηκών – λύση για τα νήπια που φοιτούν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, μέχρι να υπάρξει τελική διευθέτηση του ζητήματος. Μάλιστα, για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το σχολείο από την ερχόμενη σχολική χρονιά, θα διαχωριστεί πλήρως η αυλή του νηπιαγωγείου από αυτή των Γυμνασίων, με φυσικό τρόπο, ενώ κατασκευάζεται και χωριστή είσοδος – έξοδος, από την πλευρά της οδού Ιάσονος. Ετσικ, το 31ο Νηπιαγωγείο αποκτά δικό του χώρο, προφυλαγμένο, ανακατασκευασμένο, στο πλαίσιο των υπαρκτών δυνατοτήτων και αφού προηγήθηκε η θετική γνώμη του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης