Λόγια των κύκνων, στη λίμνη της αγάπης Reviewed by Momizat on . Η ετήσια παράσταση της σχολής έντεχνου σύγχρονου χορού «dancespace» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στις 24.06.2014 στο Φρούριο Τρικάλων. Η παράσταση ήταν Η ετήσια παράσταση της σχολής έντεχνου σύγχρονου χορού «dancespace» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στις 24.06.2014 στο Φρούριο Τρικάλων. Η παράσταση ήταν Rating: 0

Λόγια των κύκνων, στη λίμνη της αγάπης

Λόγια των κύκνων, στη λίμνη της αγάπης

Η ετήσια παράσταση της σχολής έντεχνου σύγχρονου χορού «dancespace» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στις 24.06.2014 στο Φρούριο Τρικάλων. Η παράσταση ήταν εμπνευσμένη από το κλασικό έργο «Η λίμνη των κύκνων», μέσα από την πιο σύγχρονη ματιά της χορογράφου Μαρίας Γαδετσάκη. Οι ήρωες εμφανίζουν εδώ μία δισυπόστατη μορφή, έχοντας εκτός από ανθρώπινη φύση, και μία ζωώδη, η οποία εκφράζει τα ένστικτα και τα βαθιά θέλω του καθενός από τους χαρακτήρες. Τη σκηνή συνθέτουν ένα δέντρο, μία λίμνη, ένας βράχος και η βασική σκηνή όπου οι ήρωες και οι εικόνες εναλλάσσονται με ροή. Εκτός από τους βασικούς ήρωες (Πρίγκιπας-λύκος, άσπρο κύκνος, μαύρος κύκνος, μάγος-φίδι) εδώ εμφανίζονται και χαρακτήρες όπως η κουκουβάγια, το κοράκι, οι ύαινες, οι δρακόσαυρες και τα αρπακτικά, ενώ παράλληλα βλέπουμε ένα σκηνικό γεμάτο από μαργαρίτες, νεράιδες, άσπρα και μαύρα κυκνάκια. Σημαντικό κομμάτι της παράστασης ήταν και ο λόγος, καθώς ακούστηκαν αποσπάσματα από έργα των: Ν. Καζαντζάκη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Γ. Ρίτσου και Ουίλ. Σαίξπηρ.

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλα τα παιδιά της σχολής για την επιμονή και την υπομονή που επέδειξαν κατά την προετοιμασία αλλά και την υλοποίηση  αυτής της παράστασης. Επίσης η σχολή ευχαριστεί τους γονείς που στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους από καρδιάς!!!!!»Αυτά ήταν τα λόγια της Μαρίας Γαδετσάκη μετά την παράσταση.

kyknoi4 kyknoi kyknoi1 kyknoi2 kyknoi3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή