"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Λόρεν Κασοπούλου: Δεν τιμά καμιά πόλη, να έχει  Δήμαρχο με τέτοιες απόψεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κ. Δήμαρχος επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν στην μετακίνηση του αγάλματος του Στρ. Σαράφη στην ανακατασκευαζόμενη Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων .λέγοντας ότι «η Δημοτική Αρχή που εξελέγη με την πλειοψηφία των δημοτών αποφάσισε κάτι.

Να μετακινηθεί το άγαλμα  Στα καθεστώτα που αυτές οι οργανώσεις αγαπάνε διοικούν οι μοναρχίες, οι ολιγαρχίες και οι δικτάτορες……. Κι αν δεν τους αρέσει η απόφαση τότε ας πάνε στις χώρες που έχουν τα καθεστώτα που αγαπάνε.»  …………………………ΣΟΚ !!!

Αυτή είναι απάντηση Δημάρχου προς Δημότες της Πόλης που διοικεί;  Όποιος δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία  να φύγει από την Πόλη;

Ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να πολιτικολογεί σαν ο τελευταίος πολιτικάντης της παλαιάς Δεξιάς. Ούτε να προτρέπει Δημότες, ακόμα κι αν είναι κομματικά στελέχη όποιου κόμματος που δεν απηχεί τις αντιλήψεις του κ. Δημάρχου, να φύγουν από την Πόλη, επειδή τυχόν διαφωνούν με μια απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής.

Ούτε ως σχήμα λόγου δεν λέγονται όσα είπατε κ. Δήμαρχε. Εκφράζοντας τέτοιες απόψεις αντιγράφετε αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα όπου θέλετε να …….εξοστρακίσετε όσους διαφωνούν.

Γιατί στην Δημοκρατία κ. Δήμαρχε οι μειοψηφίες έχουν δικαιώματα, δικαιούνται να έχουν άποψη και οφείλουν να την εκφράζουν και δημόσια. Όποιος δεν αντέχει την διαφορετική άποψη ή είναι αλαζόνας ή ρέπει προς ολοκληρωτικές αντιλήψεις σαν αυτές των καθεστώτων που επικαλείστε ή και τα δύο.

Πάντως, δεν  τιμά καμιά Πόλη, να έχει  Δήμαρχο με τέτοιες απόψεις.

Υ.Σ. Οσο αφορά την μετακίνηση η μη του αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη είναι θέμα που συνδέεται με την Ιστορία της Πόλης και οφείλατε  να το αντιμετωπίσετε με την δέουσα  Ευαισθησία και Σεβασμό προσπαθώντας να πείσετε τους πολίτες για την ορθότητα της απόφασης της πλειοψηφίας, όπως θεωρείτε.

Κι όχι να μετατρέψετε την Ιστορία της Πόλης σε πολιτική – κομματική αντιπαράθεση με όρους εμφυλιοπολεμικής εποχής.  

                                                                                     Λώρεν Κασσοπούλου

                                                                                   Δημότισσα   Δ.Τρικκαίων

                                                                                     Μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης