Λύσεις για προβλήματα των αλιέων Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Σύλλογο Αλιέων Καλαμπάκας, υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε συνάντηση που είχαν π Λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Σύλλογο Αλιέων Καλαμπάκας, υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε συνάντηση που είχαν π Rating: 0

Λύσεις για προβλήματα των αλιέων Καλαμπάκας

Λύσεις για προβλήματα των αλιέων Καλαμπάκας

Λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Σύλλογο Αλιέων Καλαμπάκας, υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγο στην Καλαμπάκα.

Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Μιχαλάκη για τα προβλήματα που σχετίζονται με την αλιεία στην περιοχή μας και ζήτησαν τη στήριξή του στον αγώνα που κάνουν, υπέρ φυσικά της νόμιμης αλιείας και της προστασίας των ψαριών στη Διάβα και στον Ασπροπόταμο.

Ο κ. Μιχαλάκης, αφού άκουσε προσεκτικά τις απόψεις των μελών του συλλόγου, τους είπε πως άμεσα θα προχωρήσουν τα έργα στο ποτάμι της Διάβας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άνοδος των ψαριών και να μην χάνονται. Κάτι ανάλογο έχει γίνει στην γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα.

Ο κ. Μιχαλάκης σε τοποθέτησή του είπε: «Από την επόμενη εβδομάδα θα κοιτάξουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει κάτω από τη γέφυρα της Διάβας και με το που θα υποχωρήσουν τα νερά θα προχωρήσουμε σε μόνιμες παρεμβάσεις.
Επίσης, από την μεριά μας θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να σταματήσει η παράνομη αλιεία στον Ασπροπόταμο και οπουδήποτε αλλού γίνεται. Το ψάρεμα με παράνομα μέσα πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να προστατευθούν οι νόμιμοι αλιείς και αυτό θα γίνει με τη δημιουργία μικτού κλιμακίου, αποτελούμενο από την Περιφερειακή Ενότητα, το Δασαρχείο, την αστυνομία, τους αλιείς και τον κυνηγετικό σύλλογο, το οποίο θα πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους. Το κλιμάκιο θα συσταθεί πολύ σύντομα και θα ξεκινήσει τους ελέγχους. Φυσικά, πριν τους ελέγχους θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση προς όλους για τις συνέπειες που έχει η παράνομη αλιεία στην φύση, αλλά και στους ίδιους εάν συλληφθούν να αλιεύουν παράνομα».

Η τοποθέτηση του κ. Μιχαλάκη βρήκε απόλυτα σύμφωνα τα μέλη του συλλόγου, τα οποία ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και περιμένουν τις επόμενες κινήσεις.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Παναγιώτης Ταμπουράς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Στάλιας.

(Από τη ΠΕ Τρικάλων)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή