"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Λύση σε χρονίζοντα θέματα πολεοδομίας, οικοδόμησης και κοινόχρηστων χώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λύση σε χρονίζοντα θέματα πολεοδομίας, οικοδόμησης και κοινόχρηστων χώρων δίνει ο Δήμος Τρικκαίων. Με τη σημερινή υπογραφή δύο για κύρωση πράξεων εφαρμογής σε ισάριθμες περιοχές των Τρικάλων, μπαίνει σειρά σε θέματα που ακόμη και από το 2001 βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε δύο συμβάσεις για την κύρωση πράξεων εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες Μπάρα – Αλώνια Μπάρας και Αγία Μονή, Τμήμα ΙΙ (αριστερά οδού Πύλης). Το έργο για την πρώτη περιοχή αναλαμβάνουν οι μελετητές INFOTERRA ΟΕ Δ. Κανναβός – Κ. Σιαμπαρίνας και Συνεργάτες ΟΕ με την ΟΔΟ ΜΕΛΕΤΕΤΗΤΙΚΗ ΟΕ Ελένη Μισιάκα και για τη δεύτερη, η αρχιτέκτων μηχανικός κ. Ρόζα Μπαρτολόττα.
Οι διαδικασίες αυτές, αποτελούν τμήμα των διαδικασιών για τις πράξεις εφαρμογής σε άλλες τρεις περιοχές των Τρικάλων. Η υλοποίησή τους, όμως, θα εξαρτηθεί από την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης.
Πάντως, στις συγκεκριμένες περιοχές, μόλις κυρωθούν οι πράξεις εφαρμογής, ωφελημένοι θα είναι:
– Οι πολίτες, καθώς οριοθετούνται οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι (πλατείες, σχολεία κ.α.)
– Ο Δήμος, καθώς θα μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα στη διαδικασία υλοποίησης έργων
– Οι πολίτες που είχαν δεσμευμένα από την εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη, καθώς θα έχουν πλέον τη δυνατότητα αξιοποίησης οικοπέδων.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στις ανωτέρω πολεοδομικές ενότητες (Μπάρα – Αλώνια Μπάρας και Αγία Μονή, Τμήμα ΙΙ), και ΔΕΝ έχουν υποβάλλει δήλωση ιδιοκτησίας, ιδίως για δικαιοπραξίες )πώληση, γονική παροχή, δωρεά κ.λπ.), που έγιναν μετά τον Μάιο του 2006, να προσέλθουν στη Δ/νση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δήμου Τρικκαίων. Εκεί, θα κομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δήλωση ιδιοκτησίας, συμβόλαια, τοπογραφικά διαγράμματα κ.λπ.).

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης