"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Μάγδα Φύσσα στον Λαρισαίο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής: Γιατί σκοτώσατε το παιδί μου; Τι υποστήριξε ο Χρ. Αλεξόπουλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όσα υποστήριξε ο Λαρισαίος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Αθώος δήλωσε και ο δεύτερος κατά σειρά πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για τη δράση της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε μεταξύ αλλων ότι πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής το 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο. «Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά το Μάιο του 2012 μόλις εκλεγήκαμε τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα» είπε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε πλήρη άγνοια για τις παράνομες δράσεις της οργάνωσης και τα τάγματα εφόδου, ενώ ισχυρίστηκε πως αν και βουλευτής, ήταν απλός υποστηρικτής και όχι μέλος. Ωστόσο, επέμεινε ότι η εικόνα που δημιουργήθηκε για την οργάνωση ήταν αποτέλεσμα κάποιων «περιθωριακών ατόμων που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους και το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους».

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η επίθεση κατά του ΠΑΜΕ αποτέλεσαν τους λόγους που τον ώθησαν στην ανεξαρτητοποίηση του, ενώ -όπως είπε στο δικαστήριο- «υπήρχε μία είκονα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα για να γίνει αυτό το συμβάν, ήταν τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα  για να κάνει ζημιά». Σε ερώτηση παρέδρου σχετικά με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο κατηγορούμενος αρκέστηκε στο να σχολιάσει πως «αυτό έγινε πολύ πιο μετά, το 2015 κοντά στι εκλογές σε μία συνέντευξη».

«Το δικό μου παιδί γιατί το σκοτώσατε;»

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξοπουλος περιγράφοντας στο δικαστήριο τις πολιτικές του θέσεις, δήλωσε πως τον ενδιαφέρει να σώσει τα ελληνόπουλα, προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που φώναξε: «Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;».

Κατηγορούμενος: Με έβρισκαν αντίθετο, γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με το μιλιταρισμό.

Πρόεδρος: Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;

Κατηγορούμενος: Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στο Μελιγαλά μέλη της ΧΑ σε κάποιο γνωστό μου. Βέβαια δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ.

Σχετικά με το καταστατικό της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως δεν είχε γνώση, αλλά έριξε μια μάτια όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. «Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανα. Πιστεύω ότι συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθεί. Τι παραπάνω θα είχα να εισφέρω;».

Αναφερόμενος στον πολιτικό του λόγο κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας με τη ΧΕ, ανάφερε ότι σε καποες ομιλίες είχε παρεκτραπεί: «Έχω καταραστεί το Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπηρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συναδελφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας».

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης