"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.9 C
Trikala

Μάχη μεγάλη …. στο Οινοποιείο Τυρνάβου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ό,τι αφορά στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, ο Τρύγος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, με τους παραγωγούς να δημιουργούν ουρές για να πάρουν σειρά και να παραδώσουν την παραγωγή τους. Σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, όλα από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.
Με την ολοκλήρωση της παραλαβής των σταφυλιών ξεκινάει η διαδικασία παρασκευής του κρασιού, έτσι ώστε οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να συνεχίσουν να απολαμβάνουν άριστης ποιότητας προϊόντα του Συνεταιρισμού.
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.
Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.
Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα, ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 και στους αμπελώνες των μελών του εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».
Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το Οινοποιείο είναι 12.000.000 κιλά. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο, καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.
Τα προϊόντα πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, ενώ μια ποσότητα εξάγεται σε Νιγηρία, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα και Γερμανία και αλλού.
Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.
Πριν την παρέμβαση του προέδρου του Συνεταιρισμού, μίλησαν αρχικά η αν. διευθύντρια του Οινοποιείου, οινολόγος κ. Αναστασία Παναγιώτου, η οποία ενημερώνοντας τα μέλη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι την περσινή χρονιά υπήρξε αύξηση των πωλήσεων τόσο στα κρασιά όσο και στα τσίπουρα, με και χωρίς γλυκάνισο προς όλες τις περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης