Μέλημα 11 σωματείων η Υγεία στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι 11 σωματείων του νομού μας, που συντάσσονται με το ΠΑΜΕ. Κυρίαρχο θέμα, η υγεία και τα όσα συμβαίνουν στ Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι 11 σωματείων του νομού μας, που συντάσσονται με το ΠΑΜΕ. Κυρίαρχο θέμα, η υγεία και τα όσα συμβαίνουν στ Rating: 0

Μέλημα 11 σωματείων η Υγεία στα Τρίκαλα

Μέλημα 11 σωματείων η Υγεία στα Τρίκαλα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι 11 σωματείων του νομού μας, που συντάσσονται με το ΠΑΜΕ. Κυρίαρχο θέμα, η υγεία και τα όσα συμβαίνουν στον νομό Τρικάλων. Χαρακτηριστικά, τονίστηκε ότι

– Υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και οι ελλείψεις στο νοσοκομείο του Νομού μας, καθώς και στα Κ.Υ. – ΕΟΠΥΥ , αλλά και πανελλαδικά είναι τεράστιες.

– Πολλά τμήματα του νοσοκομείου στο νομό μας και τα Κ.Υ. λειτουργούν τις εφημερίες κυριολεκτικά με προσωπικό ασφαλείας και σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς με κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζομένων.

– Εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους, συγκυβέρνηση και Ε.Ε., φροντίζουν ώστε οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Θεωρούν, δε, ότι «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Από την μία η πλήρης υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας ώστε να δοθεί ως πεδίο εκμετάλλευσης για τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη  να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην έξοδο από την δουλειά τους».

 Γι’ αυτό ζητούν άμεσα:

Να γίνουν προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού που αυτή την στιγμή λείπουν από το Νοσοκομείο όπως οι συγκεκριμένες Ειδικότητες :

  1. Ουρολόγων – Νευρολόγων – Ψυχιάτρων – Πνευμονολόγων – Οφθαλμιάτρων – Παιδιάτρων – Γυναικολόγων –  Παθολογοανατόμου – Φαρμακοποιών.
  2. Να λειτουργήσουν οι κλινικές που κινδυνεύουν να κλίσουν: Ουρολογική – Παιδιατρική – Οφθαλμολογική –Ο.Ρ.Λ.
  3. Να ανοίξουν οι κλινικές, που στον οργανισμό του Νοσοκομείου τόσα χρόνια υπήρχαν μόνο στα χαρτιά και ποτέ δεν τις λειτούργησαν: Πνευμονολογική –  Μονάδα Νεογνών – Γαστρεντερολογική – Ψυχιατρική.
  4. Να ενισχυθούν με γιατρούς τα τμήματα Καρδιολογίας – Μονάδες {Καρδιολογίας – Μ.Ε.Θ.}.
  5. Να ενισχυθεί η  Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική, το Ιατρείο πρόληψης, να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένες ή όχι.
  6. Να λειτουργήσει το Ιατρείο Μαστού με την άμεση αποκατάσταση του   Μαστογράφου στο Νοσοκομείο.
  7. Να λειτουργήσουν  τα τμήματα εμβολιασμού με Παιδιάτρους, σε Νοσοκομείο – Κ.Υ. ΕΟΠΥΥ., του Νομού.

Άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

  • Κυρίαρχο αίτημα, η αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης, καλούν για συμμετοχή στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου με το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία (στις 10 το πρωί), διότι «αυτή η απεργία πρέπει να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας, καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, στις 6 Νοέμβρη να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης μαζί με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Στη συνέντευξη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εξής σωματεία:

ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΒΟΗΘΩΝ–ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.–ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ο.Γ.Ε.) –ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» -Ε.Β.Ε.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ- Ε.Β.Ε. ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΩΝ-ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Κ΄ ΕΠΙΠΛΟΥ-ΣΥΝΔ.ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤ.ΣΥΛ. «Η ΑΝΟΙΞΗ»

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή