Μέλλον Ε.Π.Ε. Reviewed by Momizat on .   Απο Ημερολόγιο μαθητή που βρέθηκε φυλαγμένο εντός σαρκοφάγου απο τιτάνιο, σε πυρηνικό καταφύγιο, στο Ημισφαίριο των Γκλίνουγκ" Ο Χρόνος πιέζει πια τόσο π   Απο Ημερολόγιο μαθητή που βρέθηκε φυλαγμένο εντός σαρκοφάγου απο τιτάνιο, σε πυρηνικό καταφύγιο, στο Ημισφαίριο των Γκλίνουγκ" Ο Χρόνος πιέζει πια τόσο π Rating: 0

Μέλλον Ε.Π.Ε.

 

Απο Ημερολόγιο μαθητή που βρέθηκε φυλαγμένο εντός σαρκοφάγου απο τιτάνιο, σε πυρηνικό καταφύγιο, στο Ημισφαίριο των Γκλίνουγκ”

Ο Χρόνος πιέζει πια τόσο πολύ, που είμαι αναγκασμένος να πω πολλά πράγματα με λίγες προτάσεις. Θα πω ανεπιτήδευτα όσα ξέρω. Δε γνωρίζω τι ήμασταν. Μόνο πως καταντήσαμε το Γένος μας. Κι αυτό τώρα μας τιμωρεί….”

 από τον Δημήτρη Μποσκαΐνο*

Γη

Έτος 2893

Οι θρησκείες έχουν καταργηθεί σε μια δίνη προπαγάνδας, πορειών κι αιματοχυσίας. Παγκόσμιο Μονοθεϊστικό σύστημα. Θεός … η Μηχανή.Ο άνθρωπος αναπαράγεται πια αποκλειστικά σε εργαστήρια ενώ ο έρωτας και η φυσιολογική διαδικασία τεκνοποίησης όπως τα γνωρίζαμε για Αιώνες διώκονται ποινικά εκ των Μηχανών. Φτιάξαμε νέους Νόμους και τώρα τους …λουζόμαστε. Οι απόγονοί μας σφάγια του δικού μας κυνηγιού. Εργασία δεν υφίσταται ως έννοια και πράξη. Οι Μηχανές ελέγχουν και κάνουν τα πάντα.

Μια παγκόσμια Κυβέρνηση, ένα Έθνος και μια Γλώσσα για όλους. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις. Το αποτέλεσμα για τον έλεγχο του Πληθυσμού που ξεκίνησε μετά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε ως αποτέλεσμα εκατό εκατομμύρια ανθρώπους. Οι άνθρωποι στα 7 τους μεταφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο όπου ζουν μέχρι τα 25 σε πρωτόγονες συνθήκες επιβίωσης. Είναι το πρώτο τους Σχολείο, και η μοναδική επαφή με εργασία, κοινωνία και Ζωή όπως την ξέραμε πριν από Αιώνες. Το πρόγραμμα ονομάστηκε «Memories of the Past». Όσοι το περάσουν επιτυχώς (και ζωντανοί) μπαίνουν στο πρόγραμμα «Μέδουσα» όπου τους χορηγείται αυτόματα το πρώτο τους σπίτι και όλες οι απαραίτητες στην καθημερινότητά τους Μηχανές. Στο Βόρειο και Νότιο πόλο βρίσκονται τα βλάσφημων διαστάσεων υπέρ εργοστάσια όπου οι μηχανές κατασκευάζουν μηχανές, που με τη σειρά τους φτιάχνουν νέες μικρότερες μηχανές που κάνουν τα Πάντα. Ο συνολικός τους αριθμός υπολογίζεται σε 70 δισεκατομμύρια. Τα απαραίτητα μέταλλα για την παραγωγή των Μηχανών εξορύσσονται καθημερινά από τον Άρη ο οποίος και κατοικείται επίσης από Μηχανές – μηχανικούς κι εργάτες ορυχείων. Το λιώσιμο των πάγων στη Γη επισπεύσθηκε τεχνητά και η στάθμη των θαλασσών έπνιξε τα νησιά κι αρκετές περιοχές του πλανήτη. Οι πλατφόρμες που κάλυψαν μεγάλο μέρος Θαλασσινής επιφάνειας είναι γεμάτες κοντέινερ με μηχανές.Η Αμερικάνικη Ήπειρος χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως σκουπιδότοπος – νεκροταφείο μηχανών. Ασφαλώς τον διαχειρίζονται και πάλι μηχανές, οι οποίες συμπιέζουν το σκραπ, που αποστέλλεται μηνιαία στη Σελήνη. Το απόλυτο σκουπιδαριό. Κέντρο ουρανοξυστών μεταλλικών κιβωτίων. Η Σελήνη ασφυκτικά γεμάτη από μεταλλικούς κύβους σκουπιδιών, στοιβαγμένους σε ντάνες, παρουσιάζει εικόνα μεταλλικού τεχνητού Πλανήτη – Δορυφόρου – Διόραμα, θυμίζοντας το Biomechanoid του H.R.Giger.”

 

Έτος 2899.

“Πως διάολο γίνεται πάντα, να υπολογίζουμε χωρίς τον Ξενοδόχο..

Να σκεφτόμαστε τα πάντα (κυρίως τα πιο δύσκολα και περίτεχνα σενάρια) και να την πατάμε από το πιο προφανές κι εξόφθαλμα μη αναμενόμενο, που πάντα είναι μπροστά στα μάτια μας και δεν …..το βλέπαμε.Παρατηρήθηκε από Ρομπότ – αστροφυσικούς, τεράστιος μετεωρίτης μεγέθους μεγαλύτερου της Γης να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατεύθυνση το Ηλιακό μας σύστημα. Υπολογίστηκε πρόσκρουση με τη Σελήνη σε περίπου τέσσερις μήνες. Πυρετώδεις μελέτες έδειξαν ότι η καταστροφή του ή η αλλαγή της πορείας του είναι αδύνατες. Ο εποικισμός του Άρη θεωρήθηκε μη συμφέρον σχέδιο κι εγκαταλείφθηκε διακόσια ενενήντα χρόνια πριν. Θα έπρεπε να περιμένουμε…..Αυτά δεν είναι τα κακά νέα, ή μάλλον είναι μόνο η αρχή τους.

Η γωνία εισόδου του Μετεωρίτη είναι ιδανική για την απόλυτη σπόντα. Θα χτυπήσει τη Σελήνη κι αυτή όπως γίνεται στο Γαλλικό μπιλιάρδο θα χτυπήσει με τη σειρά της τη Γη.Τα σκουπίδια μας θα επιστρέψουν σε μας. Τι ειρωνεία. Ολική Καταστροφή. Ο Πλανήτης αναμένεται να σκάσει σαν καρπούζι.” Εδώ σταματάει η συγγραφή του ημερολογίου, ενώ σκόρπια μέσα στις σελίδες υπάρχουν σκίτσα, μουτζούρες και μαθηματικοί Υπολογισμοί

 

Επανεκκίνηση.

Η Γη έχει μείνει μισή. Κοσμογονικές αλλαγές. Καταστροφή κι εξαφάνιση κάθε μορφής Ζωής μέχρι επιπέδου μικροβίων. Το σχήμα του πλανήτη είναι πλέον ένα ημισφαίριο. Με την κοίλη πλευρά από κάτω, περιστρέφεται με νέα τροχιά κι έχει αρκετά μικρότερη βαρύτητα.

 

Μερικά εκατομμύρια χρόνια αργότερα

Ακολουθούμενοι την αέναη συμπαντική ροή κι ανάπτυξη, έμβια όντα κάνουν την εμφάνισή τους ως προϊόν εξέλιξης των πρώτων θαλάσσιων μορφών Ζωής. Γλώσσα γραφή και Πολιτισμός κάνουν με τη σειρά τους τη δική τους εμφάνιση. Η γραφή αποτελείται από σύμβολα κι εικόνες ενώ η γλώσσα είναι λαρυγγική και δυσνόητη.Τα Γκλίννουγκ, η νέα κυρίαρχη μορφή του πλανήτη έχουν τεράστιο ύψος, πάνω από τέσσερα δικά μας μέτρα (που κατά κύριο λόγο οφείλεται στη χαμηλή βαρύτητα). Τέσσερα χέρια και δύο πανύψηλα πόδια κοσμούν τον ψηλόλιγνο κορμό τους, ενώ το κεφάλι τους είναι στενό και ψηλό και καταλήγει μυτερό σαν οβίδα. Ο δείκτης ευφυίας τους, ιδιαίτερα χαμηλός. Η εξέλιξή τους θα αργούσε ως εκ τούτου πολύ περισσότερο από τη δική μας (προς δικό τους όφελος το πιθανότερο…).

Οι Γκλίνουγκ γεννούν μόνο ένα παιδί σε όλη τους την αναπαραγωγική ηλικία. Παρά το μεγάλο τους ύψος ζουν σε κατοικίες κάτω από την επιφάνεια που σκάβουν για χρόνια, έχοντας δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο στοών και δαιδάλων με μέσο ύψος τα δέκα μέτρα.

Σε μια ανασκαφή για την κατασκευή του Μεγάρου του αρχηγού τους, ανακαλύφθηκε σε βάθος 30 μέτρων από την επιφάνεια μια τεράστια κυβική κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Με τα πρωτόγονα μέσα τους και εκρηκτικά τα οποία και χρησιμοποιούσαν στις εκσκαφές τους κατάφεραν να ανοίξουν μια τρύπα στον 5 μέτρων συμπαγή τοίχο της κατασκευής. Μπήκαν σε ένα δικό μας Πυρηνικό Καταφύγιο, κατασκευασμένο και προορισμένο να αντέχει. Είχαν την πρώτη και τελευταία επαφή με το δικό μας Αρχαιότερο Πολιτισμό. Εντοπίστηκαν σκελετοί άγνωστων όντων (φανταστείτε πόσο περίεργοι θα φαίνονταν οι σκελετοί μας στους πανύψηλους και τετράχειρους Γκλίνουγκ). Βρέθηκαν μεταλλικά αντικείμενα και αρκετά υλικά εξαϋλωμένα κι ολοσχερώς κατεστραμμένα από το πέρας του Χρόνου.Ο Αρχηγός των Γκλίνουγκ πέρασε μπροστά από το συνεργείο της Ανασκαφής κι έδειξε με το μακρύ δείκτη του άνω δεξιού χεριού του μια τοιχογραφία χαραγμένη σε μέταλλο …για να αντέχει. Υπήρχαν τρεις εικόνες. Στην πρώτη εικονίζονταν η Γη με το παλιό της σχήμα και μέγεθος, η Σελήνη την οποία οι Γκλίνουγκ δε γνώρισαν ποτέ και δεξιότερα διαφαίνονταν ο Μετεωρίτης που ερχόταν (όπως φαινόταν από την τροχιά του) απειλητικά σαν τη λευκή μπάλα του μπιλιάρδου που είχε ξεκινήσει για μια δυνατή καραμπόλα. Στη δεύτερη εικόνα ο Μετεωρίτης είχε ήδη χτυπήσει τη Σελήνη και αλλάζοντας την τροχιά της ,την έστελνε πλέον απειλητικά προς τη Γη.

Χρειάστηκε να περάσουν εκατοντάδες χρόνια ακόμα, ώστε να ταυτίσουν οι Γκλίνουγκ το απομεινάρι της Γης, τον Πλανήτη τους, με τη μεγάλη σφαίρα της τοιχογραφίας στο πυρηνικό καταφύγιο. Η καρδιά και το μυαλό τους γέμισε φόβο κι ένα νέο, ολοκαίνουριο συναίσθημα. Αυτό του τάγχος του Αύριο. Άρχισαν να κοιτούν με δέος τον ουρανό στην Έναστρη μα Αφέγγαρη Νύχτα τους.

 

Ποτέ πια η ζωή τους δεν θα ήταν η ίδια…..

 

 

* Ο Δημήτρης Μποσκαΐνος είναι 41 ετών, ζει κι εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στην Αθήνα. Λάτρης του Φανταστικού από παιδί, γράφει ιστορίες για αγρίους, παράξενες ή με χιούμορ, λυτρωτικές ή θέτοντας προβλήματα… Το γράψιμο είναι αυτοκριτική και ψυχοθεραπευτική μέθοδος που μαζί με τη μουσική και τον ποιητικό λόγο τον βοηθούν να αντέχει το σήμερα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή