ΜέΡΑ25 κατά Μητσοτάκη για ΕΥΠ και ΕΡΤ Reviewed by Momizat on . Kατά των πρώτων κινήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη τάσσεται το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη. «Διαβάζουμε πως ο νέος πρωθυπουργός παίρνει υπό την απόλυτη εποπτεία του, Kατά των πρώτων κινήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη τάσσεται το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη. «Διαβάζουμε πως ο νέος πρωθυπουργός παίρνει υπό την απόλυτη εποπτεία του, Rating: 0

ΜέΡΑ25 κατά Μητσοτάκη για ΕΥΠ και ΕΡΤ

ΜέΡΑ25 κατά Μητσοτάκη για ΕΥΠ και ΕΡΤ

Kατά των πρώτων κινήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη τάσσεται το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη.

«Διαβάζουμε πως ο νέος πρωθυπουργός παίρνει υπό την απόλυτη εποπτεία του, μεταξύ άλλων, την ΕΥΠ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η τελευταία έχει στις αρμοδιότητές της τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρακτορείο δηλαδή από το οποίο όλα τα υπόλοιπα μέσα αντλούν σχεδόν το σύνολο των ειδήσεων. Το σημειώνουμε και θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στον εξαιρετικά κρίσιμο, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, τομέα των ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει:

«Τονίζουμε πάντως ότι η συγκεντροποίηση της ευθύνης για τα ΜΜΕ – και ειδικά για την ΕΡΤ – στο πρωθυπουργικό γραφείο, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση προμηνύει, το αντίθετο θα λέγαμε. Το ΜέΡΑ25 καταθέτει ένα ολοκληρωμένο κανονιστικό πλαίσιο για την εύρυθμη λειτουργία των ΜΜΕ, με κύριους στόχους τη διασφάλιση του δικαιώματος της πρόσβασης στην ΑΛΗΘΕΙΑ και στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και της μετατροπής των ΜΜΕ από μηχανισμούς προπαγάνδας σε διαύλους ενημέρωσης και δημιουργικότητας».

«Νόμος και Τάξη»

«Από το πρώτο κύμα κινήσεων της νέας κυβέρνησης, στεκόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό που δείχνει χωρίς καμία αμφιβολία τον συντηρητισμό και το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ: την απορρόφηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τη ΝΔ, το μεταναστευτικό προφανώς δεν αποτελεί ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλεγγύης αλλά ζήτημα δημόσιας τάξης που χρήζει καταστολής.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει δύο πράγματα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό που πρέπει όλοι να θυμόμαστε πάντα:

Κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του για να πάει κάπου που τον θεωρούν ξένο, που τον περιθωριοποιούν εξ ορισμού, χωρίς να συντρέχει απόλυτη ανάγκη.

Η Ευρώπη των 500 εκατ ανθρώπων πρέπει να σταματήσει να φοβάται 2 με 3 εκατομμύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, είτε είναι πρόσφυγες, είτε μετανάστες».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή