Μέτρα για τη διαβίωση των ΑμεΑ ζητά η ΔΗΜΑΡ Reviewed by Momizat on . O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης  συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, την οποία  αποτελούσαν ο κ Αθα O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης  συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, την οποία  αποτελούσαν ο κ Αθα Rating: 0

Μέτρα για τη διαβίωση των ΑμεΑ ζητά η ΔΗΜΑΡ

Μέτρα για τη διαβίωση των ΑμεΑ ζητά η ΔΗΜΑΡ

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης  συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, την οποία  αποτελούσαν ο κ Αθανάσιος Βίγλας πρόεδρος του Συλλόγου, η κ. Κοντογεωργάκη Ευαγγελία ΓΓ  και το μέλος  κ Θανάσης Πατέρας .

Οι εκπρόσωποι των παραπληγικών τόνισαν ότι βιώνουν έναν σύγχρονο Καιάδα  και ζητούν τη συμπαράσταση της Δημοκρατικής Αριστεράς,  προκειμένου να διεκδικήσουν  μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

Η ισοτιμία, οι ίσες ευκαιρίες προς όλους τους πολίτες, η συμμετοχή όλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή δεν είναι πολυτέλεια αλλά δικαίωμα

Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία. Η μείωση των επιδομάτων, η ελλιπής εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την πρόσβαση  στην εκπαίδευση και στην απασχόληση, οι χρονοβόρες διαδικασίες πιστοποίησης και επαναπιστοποίησης της αναπηρίας  μέσω των νέων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, η περιορισμένη προσβασιμότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και κτίρια, η αδυναμία πραγματοποίησης βασικών συναλλαγών σε δημόσιες υπηρεσίες είναι κάποια μόνο από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ανάπηρος πολίτης στη χώρα σήμερα.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η εμπέδωση και στη χώρα μας του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Στη βάση αυτή είναι αναγκαίο να υπάρξει:

1    Ένα νέο επίδομα αναπηρίας , το ύψος του οποίου θα καθορίζεται  ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μορφής αναπηρίας

2    Φορολογικές ελαφρύνσεις  για  απαιτούμενες δαπάνες

3  Χορήγηση του ΕΚΑΣ  σε όλα τα άτομα  με αναπηρία  και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν αναπηρία άνω του 80%

Πηγή: dimokratikiaristera.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή