Μέτρα οδικής ασφάλειας για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by Momizat on . Σειρά μέτρων οδικής ασφάλειας λαμβάνουν με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα Τμήματα Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλ Σειρά μέτρων οδικής ασφάλειας λαμβάνουν με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα Τμήματα Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλ Rating: 0

Μέτρα οδικής ασφάλειας για τη νέα σχολική χρονιά

Μέτρα οδικής ασφάλειας για τη νέα σχολική χρονιά

Σειρά μέτρων οδικής ασφάλειας λαμβάνουν με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα Τμήματα Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων στη διάθεση τροχονόμων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, καθώς και στην ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους.

Η βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των μαθητών αποτελεί βασική προτεραιότητα που απαιτεί τη συνεργασία όλων και ιδιαίτερα των εμπλεκόμενων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η συμβολή τόσο των γονέων όσο και του προσωπικού των σχολείων, τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Οι γονείς ενδεικτικά μπορούν να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί, να διανύσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά, να ενημερώνουν άμεσα τους αρμόδιους φορείς αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα).

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας των μαθητών εξασφαλίζοντας τη συνεχή ενημέρωσή τους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, την ενίσχυση του θεσμού του Σχολικού Τροχονόμου, την ενημέρωση της κατά τόπο Υπηρεσίας Τροχαίας πριν την πραγματοποίηση εκδρομής, ώστε να γίνεται έλεγχος του λεωφορείου και του οδηγού του, αλλά και ενημέρωση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας κατά μήκος του δρομολογίου της εκδρομής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή