Μέτσοβο: Πήραν 230.000 ευρώ για WiFi αλλά… δεν το έφτιαξαν ποτέ! Reviewed by Momizat on . Ορατός είναι ο κίνδυνος επιστροφής 230.000 ευρώ από το δήμο Μετσόβου καθώς δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα Mobile Portal παρότι έλαβε το σχετικ Ορατός είναι ο κίνδυνος επιστροφής 230.000 ευρώ από το δήμο Μετσόβου καθώς δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα Mobile Portal παρότι έλαβε το σχετικ Rating: 0

Μέτσοβο: Πήραν 230.000 ευρώ για WiFi αλλά… δεν το έφτιαξαν ποτέ!

Μέτσοβο: Πήραν 230.000 ευρώ για WiFi αλλά… δεν το έφτιαξαν ποτέ!

Ορατός είναι ο κίνδυνος επιστροφής 230.000 ευρώ από το δήμο Μετσόβου καθώς δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα Mobile Portal παρότι έλαβε το σχετικό κονδύλι από το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης. Το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.

Το έργο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναικό Πρακτορείο, περιελάμβανε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ με εφαρμογές ενημέρωσης πολιτών. Ωστόσο, μετά από έλεγχο στο έργο Mobile Portal, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ψηφιακής Σύγκλισης, εξεδόθη πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα στάδια. Μάλιστα η Ψηφιακή Σύγκλιση, εισηγήθηκε την απένταξη του έργου και την επιστροφή των χρημάτων από τον δήμο.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Μετσόβου αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει το φάκελο στη Δικαιοσύνη. Το έργο είχε παραδοθεί το 2009 στη προηγούμενη δημοτική αρχή και οι τελευταίες πληρωμές είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2010. Όπως προκύπτει από τον επίσημο έλεγχο, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού δεν βρέθηκε, ενώ φαίνεται ότι οι λειτουργίες δεν αναπτύχθηκαν στο σύνολό τους.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται επιπλέον λόγος για «αίτηση θεραπείας», δηλαδή ζητείται από το αρμόδιο υπουργείο, χρονικό περιθώριο, σε μια εκ νέου προσπάθεια του δήμου να τεθεί το έργο σε λειτουργία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή