Μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας Reviewed by Momizat on . Το Δίκτυο Συνδικαλιστών και το Τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων διοργάνωσε στις 1 Ιουλίου 2014, στο Φρούριο Τρικάλων εκδήλωση-αντίδραση στην οποία Το Δίκτυο Συνδικαλιστών και το Τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων διοργάνωσε στις 1 Ιουλίου 2014, στο Φρούριο Τρικάλων εκδήλωση-αντίδραση στην οποία Rating: 0

Μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών και το Τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων διοργάνωσε στις 1 Ιουλίου 2014, στο Φρούριο Τρικάλων εκδήλωση-αντίδραση στην οποία αποφασίστηκε η συγκρότηση «μετώπου» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών δήλωσε ότι συμμετέχει στην δημιουργία του κοινωνικού και πολιτικού αυτού μετώπου προκειμένου να εκφραστεί η παλλαΪκή αντίδραση για το «ξεπούλημα».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης εκδόθηκε ανακοίνωση, το κείμενο της οποίας αναφέρει:

«Με το μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που συγκροτήθηκε στα Τρίκαλα από φορείς, κοινωνικές συλλογικότητες και πολιτικές δυνάμεις θα κλιμακωθεί ο αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, με συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεων στα Τρίκαλα.
Τονίζεται ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε λογική κερδοφορίας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει άνευ όρων τον παραγωγικό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες βρίσκει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους την κοινωνία. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί.
Αυτός ο στόχος συσπείρωσε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, την Ομοσπονδία ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο, παρατάξεις της ΕΛΜΕΤ (Πρωτοβουλία Καθηγητών και Αγωνιστική Κίνηση), τους αγωνιζόμενους της ΕΡΑ/ ΕΡΤ Θεσσαλίας, το Σύλλογο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Τρικάλων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους, τη δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας, την περιφερειακή παράταξη Δρόμος της Ανατροπής για τη Θεσσαλία, την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων, το Σωματείο Οικοδόμων, τη δημοτική παράταξη των Τρικάλων Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή, τη Ν.Ε. Τρικάλων των ΑΝ.ΕΛ., τη Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, το Σωματείο Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την περιβαλλοντική οργάνωση «Αχελώου Ρους», το Σωματείο Εργαζομένων πρώην ΕΟΠΥΥ.
Όλοι οι παραπάνω, σε σύσκεψη που έγινε στο Φρούριο αποφάσισαν να συγκροτηθεί Μέτωπο Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των φυσικών πόρων και ενάντια στην επιχείρηση ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών.
Μετά τη νίκη στο νερό, θα τους νικήσουμε και στην ενέργεια.
Όλοι την Πέμπτη, στις 8 το πρωί στο κτίριο της ΔΕΗ, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή