Μέτωπο Λαού: Τι συμβαίνει πραγματικά με τον «Μύλο των ξωτικών»; Reviewed by Momizat on .   Σε μια στιγμή που η κοινωνία χτυπιέται αλύπητα απ’ τις άγριες μνημονιακές πολιτικές, οι ιθύνοντες της πόλης μας για εβδομάδες πελαγοδρομούν αν το παγοδρό   Σε μια στιγμή που η κοινωνία χτυπιέται αλύπητα απ’ τις άγριες μνημονιακές πολιτικές, οι ιθύνοντες της πόλης μας για εβδομάδες πελαγοδρομούν αν το παγοδρό Rating: 0

Μέτωπο Λαού: Τι συμβαίνει πραγματικά με τον «Μύλο των ξωτικών»;

Μέτωπο Λαού: Τι συμβαίνει πραγματικά με τον «Μύλο των ξωτικών»;

 

Σε μια στιγμή που η κοινωνία χτυπιέται αλύπητα απ’ τις άγριες μνημονιακές πολιτικές, οι ιθύνοντες της πόλης μας για εβδομάδες πελαγοδρομούν αν το παγοδρόμιο γίνει ή όχι στις όχθες του Ληθαίου ποταμού.

Στα πλαίσια όμως του «Μύλου των ξωτικών» γίνονται πράγματα και θάματα, που αν δεν αντιδράσουμε, ως Τρικαλινοί σύντομα θα υποστούμε τις οδυνηρές τους συνέπειες. Οφείλουμε να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς.

Αλλιώς θα πάθουμε ότι έπαθε η χώρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συμπαρασυρθήκαμε στο χειροκρότημά τους, γιατί και τότε μας μιλούσαν για δόξα, χρήμα, τουρίστες και δουλειές, αλλά οι βαριές συνέπειές τους συντέλεσαν στο βούλιαγμα της χώρας.

Στην κριτική των πολιτών η Δημοτική Αρχή Λάππα και η δημοτική εταιρία «e-trikala» νιώθουν άβολα. Κλωτσούν. Θα προτιμούσαν να γίνονται όλα εν κρυπτώ και παραβύστω. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους Τρικαλινούς και θέτουμε τα σοβαρά ζητήματα που γεννά η υπόθεση του «Μύλου»:

– Όλα δείχνουν πως το αδικαιολόγητο περυσινό οικονομικό έλλειμμα του «Μύλου», φέτος θα διευρυνθεί, επιβαρύνοντας κι άλλο τον Τρικαλινό πολίτη που πεινάει ήδη.

– Η γάγγραινα των καταλήψεων δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων, που γνωρίσαμε πέρυσι στην πόλη μας, σχεδιάζεται ν’ απλωθεί φέτος ακόμη περισσότερο. Σκηνικό κιτς και άγριας εμπορευματοποίησης θα είναι η εικόνα στην όμορφη πόλη μας. Η αλλοίωση του παραδοσιακού πνεύματος των εορτών θα κερδίσει κι άλλο έδαφος.

– Το μεροκάματο του εργάτη, που απ’ τα 40€ πρόπερσι κατέβηκε πέρυσι στα 25€, φέτος θέλουν να το ρίξουν στα 20€, για 10ωρη εργασία! Ο «Μύλος» γίνεται ο προπομπός του εργασιακού Μεσαίωνα στα Τρίκαλα.

– Για να γίνουν τα έργα του «Μύλου» παρακάμπτουν την πολεοδομική και εν γένει νομοθεσία, την προστασία του περιβάλλοντος, την ιστορία και αισθητική της πόλης και των Τρικαλινών. Οι διαδικασίες fast-track δεν πρέπει να περάσουν στα Τρίκαλα!

– Η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία των διοργανωτών του «Μύλου» και των τοπικών αρχόντων βλέπουμε χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει. Το ίδιο η διαπλοκή και η εμπορευματοποίηση.

– Μήπως θα μπορούσαν να μας πουν από τώρα τα ονόματα των υπευθύνων απέναντι στους μελλοντικούς ελέγχους από ΣΔΟΕ, ΙΚΑ και λοιπούς αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς;

– Κατόπιν τούτων εύλογα τίθεται το ερώτημα μήπως όλη αυτή η ιστορία με τον «Μύλο» βοηθάει στον αποπροσανατολισμό και το σκέπασμα της κοινωνικής λιμοκτονίας που ζούμε σήμερα στα Τρίκαλα, όπου η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση απλώνονται σαν καταιγίδα;  Ή μήπως οι Λάππας – Ράπτης, ακραιφνείς απολογητές και βαστάζοι των μνημονίων, δεν τα βλέπουν αυτά;

– Πίσω απ’ όλα αυτά τα ωραία που ακούμε απ’ τα επίσημα χείλη για τον «Μύλο των ξωτικών» (διαφήμιση της πόλης μας, τουρίστες, χρήμα και τόνωση της τοπικής αγοράς,  χαρά για τα παιδιά κ.λπ.), υπάρχει η όχι και τόσο αθέατη πλευρά . Ο «Μύλος» βλάπτει σοβαρά: το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των πολιτών, το δημόσιο (δημοτικό) ταμείο, τις εργασιακές σχέσεις και τα μεροκάματα, τον πολιτισμό και την αισθητική μας, προωθεί τη χειραγώγηση των πολιτών και επιβάλλει τη φίμωση της άλλης άποψης. Και όλα αυτά, μάλλον, για να κερδίσουν οι λίγοι και να χάσουν οι πολλοί.

– Ο πολυδιαφημισμένος «Μύλος των ξωτικών» μήπως εν τέλει γίνεται το Τρικαλινό μνημόνιο;

 

Τρίκαλα 21/11/13

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή