Μέχρι 2 Ιουλίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών Reviewed by Momizat on . Λίγες ημέρες ακόμα θα κρατήσει η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την 1η ή στις 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία Λίγες ημέρες ακόμα θα κρατήσει η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την 1η ή στις 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία Rating: 0

Μέχρι 2 Ιουλίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Μέχρι 2 Ιουλίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Λίγες ημέρες ακόμα θα κρατήσει η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την 1η ή στις 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Το Σάββατο 28 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα βαθμολόγησης των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα αποσταλούν οι βαθμολογίες και οι καταστάσεις των υποψηφίων σε όλα τα λύκεια. Θα ακολουθήσει ο τελικός έλεγχος από τους διευθυντές των σχολείων και έπειτα θα εκδοθούν τα αποτελέσματα.
Ήδη, οι υποψήφιοι μπορούν να αποκτούν το προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από το σχολείο τους, για να υποβάλλουν στη συνέχεια το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για κάθε υποψήφιο αλλά και των στατιστικών στοιχείων με τις επιδόσεις ανά βαθμολογική κλίμακα, θα εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία των βάσεων εισαγωγής, καθώς μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα.

Από εκεί και πέρα αναμένονται αυξητικές τάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο, λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στα αρχαία. Ανοδικά θα κινηθούν οι Νομικές σχολές, τα τμήματα Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας.

Στο 2ο και 4ο πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα, αν και στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται άνοδος. Έχει ενδιαφέρον πως η εικόνα που παρουσιάζουν τα γραπτά στα Μαθηματικά, θα είναι καλύτερες από πέρυσι.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση εξαιτίας της δυσκολίας που παρουσίασαν τα θέματα στη Βιολογία και τη Χημεία. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για την είσοδο στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές.

Τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι θα επηρεάσει ανοδικά και τις βάσεις, κυρίως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή