Μήνυμα “Φυσάει Κόντρα” από τα Μ. Καλύβια: Διεκδικούμε τον Δήμο Reviewed by Momizat on . Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η συγκέντρωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ" χθες σε κεντρικό καφενείο στα Μεγάλα Καλύβια, σε μία κοινότητα γνωστή Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η συγκέντρωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ" χθες σε κεντρικό καφενείο στα Μεγάλα Καλύβια, σε μία κοινότητα γνωστή Rating: 0

Μήνυμα “Φυσάει Κόντρα” από τα Μ. Καλύβια: Διεκδικούμε τον Δήμο

Μήνυμα “Φυσάει Κόντρα” από τα Μ. Καλύβια: Διεκδικούμε τον Δήμο

Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η συγκέντρωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” χθες σε κεντρικό καφενείο στα Μεγάλα Καλύβια, σε μία κοινότητα γνωστή για την αγωνιστική της διάθεση.

Στις δύο ώρες που διήρκησε η συζήτηση και σε ένα μαζικό ακροατήριο, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ζώης και ο συντονιστής της δημοτικής παράταξης Δημήτρης Παπαθανασίου παρουσίασαν τις θέσεις της αυτοδιοικητικής συλλογικότητας της ριζοσπαστικής αριστεράς για τις προοπτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης και το πιο συγκεκριμένα του Δήμου Τρικκαίων στην εποχή των μνημονίων καθώς και για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας  της δημοτικής κοινότητας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου εισηγούμενος το πολιτικό πλαίσιο, οριοθέτησε την πολιτική διαδρομή του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” στο τρίπτυχο επικεντρώνοντας αρχικά στην άσκηση κριτικής στην εφαρμοζόμενη πολιτική εκ μέρους της δημοτικής αρχής που εναρμονίσθηκε άμεσα και χωρίς αναστολές με τις επιταγές των μνημονιακών πολιτικών και του “Καλλικράτη”, επισήμανε τη συμβολή της δημοτικής παράταξης στην οργάνωση και πολιτικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων, μέσα από την αντίληψη της διαθεσιμότητας και όχι μέσα από τη φιλοσοφία της “ανάθεσης” και κατέτεινε στη συγκρότηση της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” για τη διεκδίκηση του δήμου Τρικκαίων με όρους νίκης πλέον, διεκδίκηση που θα συνοδεύεται από τη διεύρυνση της δημοτικής παράταξης μέσα στην κοινωνία που θέλει να αντιπαλέψει και να ανατρέψει τις πολιτικές των μνημονίων και της ισοπέδωσης .

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ζώης παρουσίασε τη μέχρι σήμερα προβληματική λειτουργία του δήμου και ιδίως την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας για τους κατοίκους των χωριών, ενώ έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων, μετά και από την ενημέρωση που είχε σε πρόσφατη συνάντησή της η αντιπροσωπεία του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” με τον πρόεδρο της, κ. Γιαννούλα, ο οποίος παραβρέθηκε και χαιρέτησε τη χθεσινή συγκέντρωση.

Ακολούθησε πλατύς και ενδιαφέρων διάλογος με τους κατοίκους, που περιστράφηκε στην προβληματική λειτουργία του “Καλλικράτη”, την απομόνωση των δημοτικών διαμερισμάτων της περιφέρειας του Δήμου εκ μέρους της σημερινής δημοτικής αρχής και τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

*Σημ. Παρόμοια συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Κυριακή στα Ρόγγια

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή