"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Μία ακόμη πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα που ακουμπά σε δίκαια αιτήματα παραγωγών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία ακόμη πρωτοβουλία η οποία ακουμπά στα δίκαια αιτήματα  των παραγωγών από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Μετά από συνάντηση που είχε  με τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Δημήτρη Βουρλίτση και άλλων,  Τρικαλινής καταγωγής, παραγωγών των Φαρσάλων, οι οποίοι  του εξέφρασαν την ανησυχία για την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων για εγκατάσταση  ΑΠΕ, ο κ. Σκρέκας  προώθησε νομοθετική βελτίωση, ώστε η δυνατότητα απαλλοτρίωσης για την εγκατάσταση ΑΠΕ να περιοριστεί σημαντικά, από το 20% σε ποσοστό μόλις 2%. 

Όπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας,  μέχρι την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ ίσχυε διάταξη που προέβλεπε την αναγκαστική απαλλοτρίωση της τάξης του 100% της έκτασης. Ο ίδιος σημείωσε ότι με το νόμο 4951/2022 μειώθηκε αυτό το ποσοστό στο 20% και τώρα το ποσοστό ελαχιστοποιήθηκε μόλις στο 2%.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καταδεικνύει ότι   ο εθνικός στόχος της διείσδυσης των ΑΠΕ που αποτελεί τη μόνη και μόνιμη λύση για τη μείωση του κόστους ενέργειας, σε σταθερή βάση, μπορεί να συμβαδίσει με τον έτερο εθνικό στόχο  για την ενίσχυση του πρωτογενούς  τομέα και τη διατροφική επάρκεια της χώρας,  με την παραγωγή  ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στο θεσσαλικό κάμπο και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης