Μία γναθοχειρουργός για τους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας! Reviewed by Momizat on . Τις ανάγκες των ασθενών μιας περιοχής με πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους προσπαθεί εδώ και πέντε μήνες να καλύψει η μοναδική γναθοχειρουργός που απέμεινε στο Τις ανάγκες των ασθενών μιας περιοχής με πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους προσπαθεί εδώ και πέντε μήνες να καλύψει η μοναδική γναθοχειρουργός που απέμεινε στο Rating: 0

Μία γναθοχειρουργός για τους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας!

Μία γναθοχειρουργός για τους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας!

Τις ανάγκες των ασθενών μιας περιοχής με πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους προσπαθεί εδώ και πέντε μήνες να καλύψει η μοναδική γναθοχειρουργός που απέμεινε στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας!

Το γεγονός καταδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στην τριτοβάθμια μονάδα υγείας της ευρύτερης περιοχής, καθώς βέβαια και την επείγουσα ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και φέρνουν ασθενείς και προσωπικό στα όριά τους…

Αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι σε κάθε ανάλογο χειρουργείο απαιτείται η παρουσία τριών – τεσσάρων γιατρών και ότι δεν μπορεί να υφίσταται οποιοδήποτε χειρουργικό αντικείμενο με ένα μόνο άτομο, εύκολα αντιλαμβάνεται τον όγκο δουλειάς, τον κίνδυνο, αλλά και το ρίσκο που αναλαμβάνει καθημερινά η επιστήμονας που της έλαχε αυτή η συγκυρία, έστω κι αν ενισχύεται μία φορά την εβδομάδα με οδοντίατρο που έρχεται από το νοσοκομείο του Βόλου.

«Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, δεν κατεβάζουμε ρολά, αλλά δεν είναι δυνατόν με το φιλότιμο του προσωπικού και με ημίμετρα, να συνεχιστεί κι άλλο αυτή η κατάσταση», μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά στην «Ε».

Προ ετών, το γναθοχειρουργικό τμήμα του ΠΓΝΛ, λειτουργούσε επαρκώς με την εργασία 4 επιστημόνων, οι οποίοι στην πορεία έμειναν δύο και από τον περασμένο Νοέμβριο … η μοναδική μέχρι σήμερα γναθοχειρουργός, η οποία καλείται να φέρει εις πέρας τις μεγάλες ανάγκες, όχι μόνο της πόλης της Λάρισας, αλλά και όσων περιστατικών προκύπτουν και στα υπόλοιπα 13 δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που ανήκουν στη δύναμη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πρακτικά, οι μοναδικές άλλες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για τους ασθενείς είναι η προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα – τουλάχιστον στην πόλη της Λάρισας παρέχεται αυτή η δυνατότητα – ή η μετάβαση σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας, με ό,τι βέβαια κάτι τέτοιο συνεπάγεται τόσο σε κρίσιμο χαμένο χρόνο όσο και για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.

* Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να δώσει καταρχήν μια ανάσα με την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού και στη συνέχεια με την πρόσληψη ενός ακόμα γναθοχειρουργού. Σε κάθε περίπτωση, οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες συνολικά και όχι μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι τομείς όπου τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι ελλείψεις είναι εντονότερα και εκεί θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή