"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Μία νέα εναλλακτική πηγή τουρισμού “γεννιέται”: Ο αεροπορικός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία νέα εναλλακτική πηγή τουρισμού “γεννιέται” στην Ελλάδα: Ο αεροπορικός τουρισμός, ο οποίος βασίζεται στη χρήση μικρών αεροδρομίων από αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας.

Μετά την αδειοδότηση και την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού, σε συνεργασία (αυτή τη φορά) με το υπουργείο Αμύνης, προχώρησαν στην παραχώρηση του αεροδρομίου Σπάρτης στον Δήμο Σπάρτης από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για 12 + 12 χρόνια.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια για την αναβίωση του αεροπορικού τουρισμού μέσα από τη δημιουργία ενός αξιοσημείωτου δικτύου πεδίων προσγειώσεων.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού προχώρησαν στη σύσταση της “Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού”.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή έχει ως αντικείμενό της την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού, την αναζήτηση και υποβολή προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, προτάσεων για αξιοποίηση και ενίσχυση των υποδομών, περιφερειακών αεροδρομίων και πεδίων προσγείωσης και απογείωσης, υποβάλλοντας προς τους ως άνω σκοπούς, προτάσεις, γνωμοδοτήσεις, καθώς και προτάσεις νομοθετικών μεταρρυθμίσεων.

Η Επιτροπή αποτελείται από στελέχη των δυο υπουργείων, της ΑΠΑ, της ΥΠΑ, της AOPA HELLAS και της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των αερομεταφορών, η Ελλάδα διαθέτει αρκετά μικρά αεροδρόμια και τέτοιες πτήσεις διεξάγονται, μεταξύ άλλων, στα αεροδρόμια του Τατοίου, των Μεγάρων, του Καστελόριζου, κ.α., με προφανή οφέλη στην τοπική κοινωνία.

“Θα ήθελα να τονίσω ξανά, ότι τα σημαντικότερα οφέλη από την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης, δεν είναι τα ταμειακά αλλά τα άυλα.

Μια Σπάρτη με αεροδρόμιο θα έχει διαφορετική μορφή και προοπτικές από μια πόλη δίχως αεροδρόμιο.  Όχι μόνο για τον τουρισμό, όχι μόνο για την επισκεψιμότητα, όχι μόνο για την παραγωγή και το εμπόριο, όχι μόνο για τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. 

Αλλά κυρίως και για τη νεολαία και τους νέους επιστήμονες ολόκληρου του νομού Λακωνίας που θα αποκτήσουν μια παραπάνω εξοικείωση με τις αεροπορικές τεχνολογίες”, ανέφερε, από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης.

capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης